ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

"Μετακομίζουν" σε άλλο κτίριο οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων

"Μετακομίζουν" σε άλλο κτίριο οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων



Στο κτίριο του Κληροδοτήματος Νικολάου και Μαρίας Καρανίκα, επί της οδού Παπαναστασίου ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο, πρόκειται να μεταστεγασθούν Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων. Οι εργασίες για τη διαμόρφωση των τριών ορόφων του κληροδοτήματος βρίσκονται σε εξέλιξη και «σε περίπου έναν μήνα αναμένεται να μεταστεγασθούν οι Υπηρεσίες» όπως σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Σούλτης.



Στα νέα γραφεία θα μεταστεγασθεί κυρίως η Διεύθυνση Πολεοδομίας που σήμερα καταλαμβάνει χώρους και στους τρεις ορόφους του Δημαρχιακού Μεγάρου το οποίο θα αποσυμφορηθεί. Έτσι έμφαση θα δοθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου όπου θα στεγασθούν ή θα επεκταθούν, υπηρεσίες που αφορούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη.



Μετά τη μεταστέγαση της Α’ ΔΟΥ Λάρισας τα γραφεία του Κληροδοτήματος παραμένουν ελεύθερα εδώ και τρία χρόνια, όσο διήρκησε - με αφορμή και την ισχυρή γραφειοκρατία - η υλοποίηση της απόφασης του Δήμου να μισθώσει το κτίριο για την κάλυψη των αναγκών Υπηρεσιών του. Ενδεικτικό της καθυστέρησης στην υλοποίηση της απόφασης αποτελεί το γεγονός ότι δυο χρόνια, διήρκησε η αλληλογραφία μεταξύ Δήμου Λάρισας και Γραφείου Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για να απεμπλακεί η απόφαση της μίσθωσης.



Να σημειωθεί ότι μπορεί ο εκάστοτε δήμαρχος Λαρισαίων να είναι παράλληλα και πρόεδρος του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος, το Κληροδότημα ωστόσο είναι ανεξάρτητος φορέας και έτσι θα εισπράττει ενοίκιο από τον Δήμο.




ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, όπως διευκρινίζει ο κ. Σούλτης, στον α’ και β’ όροφο του Κληροδοτήματος, στα νέα γραφεία θα μεταστεγασθούν Υπηρεσίες και κυρίως η Διεύθυνση Πολεοδομίας η οποία σήμερα «είναι εγκατεστημένη και στους τρεις ορόφους του δημαρχικού μεγάρου».



Έτσι θα αποδεσμευθούν χώροι στο δημαρχείο «το οποίο σταδιακά θα αναμορφωθεί» με «στόχο τη λειτουργία υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη στο ισόγειο του δημαρχείου», οι λεγόμενες και «υπηρεσίες μιας ημέρας», όπως το Δημοτολόγιο κ.λπ. στο γενικότερο πλαίσιο της συγκέντρωσης αντίστοιχων υπηρεσιών σε ενιαίους χώρους. Έχει προηγηθεί για παράδειγμα, η μεταστέγαση της Διεύθυνσης Πρόνοιας από το κτίριο της οδού Μανωλάκη στο κτίριο της οδού Οικ. Εξ Οικονόμων με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.



Στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου «θα στεγασθεί το πολιτικό προσωπικό του Δήμου» όπως τα γραφεία των αντιδημάρχων για παράδειγμα. Στο νέο κτίριο θα στεγασθεί επίσης το γραφείο των νομικών συμβούλων του δήμου ενώ στον 3ο όροφο του Κληροδοτήματος, θα αποκτήσουν στέγη – που δεν είχαν μέχρι σήμερα – οι δημοτικές παρατάξεις ενώ εξετάζεται και η διάθεση γραφείων για πολιτιστική χρήση.



Οι εργασίες για την αναμόρφωση των χώρων εξελίσσονται κανονικά και όπως σημειώνει ο κ. Σούλτης «σε περίπου έναν μήνα αναμένεται να μεταστεγασθούν Υπηρεσίες».









Πηγή: www.eleftheria.gr


































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια