ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Σε αναβολή οδηγήθηκε στο Βόλο η δίκη του επιχειρηματία που κατηγορείται για επίθεση σε ελεγκτές της εφορίας

Σε αναβολή οδηγήθηκε στο Βόλο η δίκη του επιχειρηματία που κατηγορείται για επίθεση σε ελεγκτές της εφορίας


Απορρίφθηκε αίτημα για άρση κατάσχεσης 350.000 € που βρέθηκαν στο σπίτι του


Για τις 9 Φεβρουαρίου 2018 αναβλήθηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη 54χρονου επιχειρηματία της Αγριάς, που φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι στις 17 Αυγούστου 2017, επιτέθηκε λεκτικά κατά ελεγκτών που έκαναν ελέγχους για τυχόν φορολογικές παραβάσεις, ενώ γίνονται έρευνες, αν τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, χρησιμοποιήθηκαν, αν και ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν πυροβόλησε.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα που είχε προσδιοριστεί η δίκη, αναβλήθηκε, καθώς δεν είχε κατατεθεί η βαλλιστική έκθεση που θα δείξει αν από το πιστόλι που βρήκαν οι αστυνομικοί στο κατάστημα υπήρξε ή όχι πυροβολισμός.
Επιπλέον ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα άρσης παρακράτησης του χρηματικού ποσού των 350.000 € που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, λέγοντας ότι τα χρήματα είναι οι κόποι μιας ζωής και προέρχονται από την Ευρωποίηση repos που έγινε πριν το 2006 και δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Το δικαστήριο απέρριψε ωστόσο το αίτημα, με το αιτιολογικό ότι το θέμα διερευνά για φορολογικές παραβάσεις, ο Οικονομικός Εισαγγελέας.






Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε κατά της Αστυνομίας και της κυβέρνησης, λέγοντας ότι έχει εμπάθεια στο πρόσωπο του πελάτη του και ότι πρέπει να στηριχτεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ήταν κατηγορηματικός ότι το επεισόδιο που έγινε σε ζαχαροπλαστείο της Αγριάς, πριν δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια ελέγχου εφοριακών στην επιχείρηση, έλαβε αδικαιολόγητα, μεγάλες διαστάσεις, από τα Αθηναϊκά ΜΜΕ.



«Στημένη υπόθεση»

Όπως τόνισε ο γνωστός νομικός, λίγο πριν την επανέναρξη της δίκης, στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε παρασκήνιο που έχει σχέση με την επαγγελματική επιτυχία του πελάτη του, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο που την χειρίστηκε η Αστυνομία, κάνοντας λόγο για «εμπάθεια» κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσχεση ποσού 350.000 € που βρέθηκαν σε χώρο του σπιτιού του.



Επί της ουσίας της υπόθεσης τόνισε πως η μόνη κατηγορία που στέκει εναντίον του, είναι αυτή της παράνομης κατοχής όπλων, τα οποία όμως, δεν χρησιμοποίησε, αφού, όπως είπε, κανένας από τους τρεις Εφοριακούς δεν κατέθεσε ότι είδε ή άκουσε τον επιχειρηματία να πυροβολεί.



Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για «στημένη» υπόθεση από κάποιους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να στηριχθεί η οικονομική πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης.
«Η ώρα της αλήθειας είναι η ώρα το δικαστηρίου. Πριν την αίθουσα του δικαστηρίου και πριν τη δικαστική διαδικασία ο καθένας μπορεί να πει ο,τιδήποτε. Τα δικαστήρια λειτουργούν με ορισμένους κανόνες, με έγγραφα και μάρτυρες. Από αυτά προκύπτει ότι, χωρίς κανένα ενδοιασμό, κανένας δεν κατέθεσε ότι πυροβόλησε ο εντολέας μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως είναι προς τιμήν των ίδιων των εφοριακών ότι κατέθεσαν πως δεν είδαν, ούτε άκουσαν πυροβολισμό από το εντολέα μου.



Για τους χειρισμούς της Αστυνομίας, υποστήριξε πως υπήρξε εμπάθεια και όσον αφορά στη διατύπωση του διαβιβαστικού και κυρίως όσον αφορά στην κατάσχεση των χρημάτων που, όπως είπε, αδικαιολόγητα κατασχέθηκαν.
«Τα χρήματα αυτά είναι ετών. Το 2005 και το 2006 δραχμοποίησε repos. Δεν υπάρχει πια έλληνας πολίτης που να εμπιστεύεται τις τράπεζες και δεν κρατάει χρήματα στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Ο ίδιος μίλησε για παρασκήνιο στην υπόθεση αυτή, το οποίο δεν είναι εμφανές, έχει σχέση με επαγγελματική επιτυχία του συγκεκριμένου ανθρώπου και – όπως είπε – βοά από την ανάγνωση της δικογραφίας.
«Δυστυχώς η κακοήθεια κάποιων ανθρώπων φθάνει στα όρια της επικινδυνότητας» τόνισε, προσθέτοντας πως «έχουν ταράξει τον πελάτη μου στους φορολογικούς ελέγχους».



Ο συνήγορος υπεράσπισης αντέδρασε έντονα στην πρόταση του εισαγγελέα, που τελικά έγινε δεκτή και από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, να μην αρθεί η κατάσχεση των χρημάτων του επιχειρηματία, λέγοντας ότι πρόκειται για οικονομίες από εργασία 41 ετών που η οικογένεια του 54χρονου κοπιάζει για να βγάλει δουλεύοντας 18 ώρες καθημερινά.











Πηγή: www.magnesianews.gr










































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια