ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τα παρατράγουδα της 58ης Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα




Ε ναι λοιπόν, άλλη μία Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, η 58η κατά σειρά, έριξε την αυλαία της την Κυριακή 27 Αυγούστου. Ένας θεσμός που κρατάει μέσα στο χρόνο, ένας θεσμός που στηρίζει και προβάλει τους οινοπαραγωγούς του τόπου μας, αλλά και ένας θεσμός με πολλά και αξιόλογα πολιτιστικά events που διοργανώνονται στο πανέμορφο πάρκο του Αγίου Γεωργίου στον Αμπελώνα.


Καλά όλα αυτά τα όμορφα λόγια τα οποία γράψαμε και όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, αλλά νομίζουμε πως είναι η ώρα να πούμε και για τα παρατράγουδα της διοργάνωσης.


Πολλά ακούστηκαν, πολλά γράφτηκαν και αναδημοσιεύτηκαν στα τοπικά και πανελλαδικά μέσα... λίγες αλήθειες, πολλά ψέματα και αρκετές "μισές αλήθειες" τα οποία δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τι σκοπό είχαν. 


Να αμαυρώσουν τον θεσμό ή να χτυπήσουν την διοργάνωση;







Όλα ξεκίνησαν με ένα αναληθές δημοσίευμα, ή μάλλον ένα δημοσίευμα με την μισή αλήθεια, τοπικής on-line εφημερίδας της Λάρισας, το οποίο αναδημοσιεύτηκε Πανελλαδικά σε πολλά άλλα sites, σχετικά με την εμφάνιση με την Γωγώ Τσαμπά την Τετάρτη 23 Αυγούστου.



Διαβάζουμε στο δημοσίευμα:


...κατά αυτόπτες, μάρτυρες περίοικος ο οποίος ενοχλούνταν από το θόρυβο της συναυλίας, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ανέβηκε στην πίστα και μπροστά στα απορημένα βλέμματα τραγουδιστών και οργανοπαιχτών, «τράβηξε» τα καλώδια κι σταμάτησε τη μουσική.

Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση από… διαμαρτυρόμενους πολίτες που βρίσκονταν στο… τσακίρ κέφι, όμως με την παρέμβαση των διοργανωτών αλλά και του εκπροσώπου της τραγουδίστριας, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η συναυλία ωστόσο έληξε άδοξα για όσους έκαναν όρεξη για γλέντι μέχρι πρωίας…




Εμείς ως Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης, παρόντες όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων στο χώρο και λόγω του γεγονότος ότι δεν είδαμε κάτι ανάλογο του δημοσιεύματος, είπαμε να το ψάξουμε λίγο περισσότερο. Ζητήσαμε λοιπόν την άποψη των διοργανωτών της εκδήλωσης ώστε να μας επιβεβαιώσουν το γεγονός, κάτι το οποίο μας αρνήθηκαν κατηγορηματικά.


Όπως μας εξήγησαν:

Ναι μεν υπήρξε ένας περίοικος ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την ένταση της μουσικής στον χώρο αλλά ουδέποτε δημιουργήθηκε κάποιο μεγαλύτερο θέμα. Ούτε καλώδια «τράβηξε» αλλά ούτε και η συναυλία διακόπηκε. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο λόγος της τόσο μεγάλης έκτασης του θέματος...



Και εμείς με την σειρά μας ρωτάμε... Αλήθεια ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος διόγκωσης της "είδησης";

  • Μήπως στο κυνήγι της είδησης και της "αποκλειστικότητας" μας αρέσει να προσθέτουμε λίγη "σάλτσα" στην ενημέρωση για να γίνει λίγο πιο "πικάντικη", μιας και το εν λόγω ηλεκτρονικό ενημερωτικό μέσο εμφανίζεται ως το μέσο που προβάλλει αποκλειστικότητες στη Λάρισα και απαγορεύει δια ροπάλου την αναδημοσίευση ειδήσεων σε άλλα τοπικά μέσα, παρά το γεγονός ότι η ίδια ηλεκτρονική έκδοση αναδημοσιεύει πληθώρα άρθρων και ειδήσεων τρίτων χωρίς την έγκρισή τους;

  • Μήπως υπάρχει κάποιου είδους εμπάθεια απέναντι στην διοργάνωση;



Μάλιστα στο εν λόγο άρθρο που αναρτήθηκε και στην σελίδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας στο facebook, γνωστή Θεσσαλή δημοσιογράφος αμέσως μετά την δημοσίευση σχολίασε το άρθρο ρωτώντας και η ίδια για τον πραγματικό λόγο ανάδειξης ενός αναληθούς θέματος. Το σχόλιο της μετά από μερικά λεπτά είχε εξαφανιστεί δια μαγείας.



Κύριοι, αν και δεν είμαστε οι καταλληλότεροι για υποδείξεις δημοσιογραφικής δεοντολογία, μιας και ποτέ δεν δηλώσαμε δημοσιογράφοι αλλά bloggers, η ενημέρωση είναι δύσκολο πράγμα. Η αναφορά της είδησης πρέπει να γίνεται αυτούσια και χωρίς "σάλτσες" χάριν εντυπώσεων. Η "μισή αλήθεια" δεν είναι είδηση...








Και ενώ το όλο θέμα θεωρήθηκε λήξαν και δεν θα υπήρχαν περαιτέρω παρατράγουδα στη διοργάνωση, την Δευτέρα 28 Αυγούστου το βράδυ και ενώ είχε λήξει η 58η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, δημιουργήθηκε 2ο επεισόδιο.


Την Δευτέρα στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων είχαν προγραμματιστεί 2 προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους από τα γνωστά σινεμά της πόλης μας VICTORIA CINEMAS.


Περί ώρας 23:55 και ενώ προβαλλόταν και τελείωνε η πολύ καλή ταινία " Η Ρόζα της Σμύρνης", χωρίς να υπάρχει ούτε η υποψία ηχορύπανσης ούτε από την προβολή της ταινίας αλλά ούτε και από τον κόσμο που την παρακολουθούσε, μία μικρή ομάδα κατοίκων της περιοχής εισέβαλε στο χώρο φωνάζοντας ότι ενοχλούνται απαιτώντας την άμεση διακοπή της προβολής. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε  το ποτήρι από μέρους των διοργανωτών δημιουργώντας μια μικρή σύρραξη μεταξύ των ενοχλημένων κατοίκων, μέρος του κοινού και των υπευθύνων της διοργάνωσης.


Και η ερώτηση είναι...


  • Αυτός είναι ο πολιτισμός και οι εκδηλώσεις που θέλει ο Αμπελώνας και γενικότερα ο τόπος μας;
  • Ο κόσμος του Αμπελώνα θέλει να σταματήσει αυτός ο επιτυχημένος θεσμός;
  • Ναι μεν όλοι σεβόμαστε απόλυτα ότι κάποιοι περίοικοι μπορεί να ενοχλούνται και είναι απόλυτα σεβαστές οι ώρες κοινής ησυχίας, όμως δεν υπάρχει καμία ανοχή και υπομονή για έναν πολιτιστικό θεσμό ο οποίος κρατάει 3-4 ημέρες το χρόνο;
  • Κατά την συναυλία με τους βιρτουόζους του κλαρίνου και της παραδοσιακής μουσικής Καψάλη-Γρίβα-Τσίκο-Κασιάρα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/8 με απόλυτη επιτυχία μέχρι πρωίας και τεράστια απήχηση στον κόσμο του Αμπελώνα και όχι μόνο, δεν είδαμε να διαμαρτύρεται ΚΑΝΕΝΑΣ και πολύ σωστά βέβαια. Πολιτισμός για τον Αμπελώνα είναι μόνο τα τσίπουρα και τα κλαρίνα;







Από μεριάς του Δήμου Τυρνάβου η στήριξη και η παρουσία στις εκδηλώσεις ήταν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Κύριοι του Δήμου Τυρνάβου μάλλον ξεχνάτε πως και ο Αμπελώνας ανήκει στο Δήμο σας.



Διαβάζουμε προχθές στα tirnavitikanea.gr μήνυμα διαμαρτυρίας αναγνώστη....


Μήνυμα αναγνώστη στη σελίδα μας..!!

Είμαστε οι περίοικοι του πάρκου Αγίου Γεωργίου και όλοι μας θεωρούν τυχερούς που έχουμε τα σπίτια μας απέναντι από αυτό το υπέροχο μέρος. Έτσι θα ήταν αν η εκάστοτε δημοτική αρχή έδινε την ανάλογη σημασία σ αυτό το πάρκο. Δυστυχώς όλη η ομορφιά του φαίνεται μία βδομάδα τέλος Αυγούστου στη γιορτή κρασιού. Μόνο αυτή την περίοδο καθαριζουν όπως πρέπει, μόνο τώρα κουρεύουν χόρτα και γκαζόν όπως πρέπει και μόνο αυτή τη βδομάδα μπορεί ο κάθε πολίτης να απολαύσει τον χώρο.

Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν ήρθε άλλη χρονική στιγμή, εκτός Αυγούστου να δει σε τι χάλια είναι το πάρκο. Όλα μέσα κατεστραμμένα, σκουπίδια και χόρτα να οργιάζουν παντού και μόνοι επισκέπτες, τα αδέσποτα σκυλιά και οι νεαροί με τα μηχανάκια τους και τις θορυβώδεις εξατμίσεις τους. Να αναφέρουμε επίσης και τις βραδινές ώρες με τα μπαρακια να παίζουν τη μουσική στο τέρμα ώστε να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριου. Δεν είδαμε να τιμωρείται κανένα μαγαζί από αυτά παρόλο που η Αστυνομία έρχεται (μόνο αν κάποιος τηλεφωνήσει, γιατί έτσι πρέπει) γιατί η τιμωρία είναι και ευθύνη του Δήμου.










Εν κατακλείδι...

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε ΟΛΟΙ μας θα πρέπει να στηρίζουμε και να επικροτούμε χωρίς να βάζουμε "τρικλοποδιές" σε ανάλογες εκδηλώσεις προβολής και πολιτισμού του τόπου μας. Είτε από την μεριά των ενημερωτικών μέσων, είτε από τις Δημοτικές Αρχές, είτε από την θέση του απλού πολίτη. 

Όλοι μας μόνο να κερδίσουμε έχουμε και όχι να χάσουμε. 


Να αναλογιστούμε λίγο τι είδους πολιτισμό και εκδηλώσεις θέλουμε και να τις στηρίξουμε διότι με αυτές τις πρακτικές μην μας κακοφανεί εάν δεν υπάρξουν οι ανάλογοι διοργανωτές για να γίνει η 59η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα....





























Γράφει για την larisacitynews.gr










































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια