ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τελευταία ανοιχτή ελεύθερη ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Τελευταία ανοιχτή ελεύθερη ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας



Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα αποχαιρετά την έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής», με έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου που φιλοξενείται στους Μεγάλους Εκθεσιακούς Χώρους – Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με μία τελευταία ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19.30.





Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου εκατό σημαντικά ονόματα σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών. Συμπεριλαμβάνονται εικαστικοί όπως Φασιανός, Σόρογκας, Λασιθιωτάκης, Ρόκος, Σαρελάκου, Στεφανάκης, Κουρσάρης, Κατσουλίδη, Χάρος, Σεβαστάκης, Σταθόπουλος κ.λ.π. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν δείχνουν να εμπνέονται από τη φύση, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι φορτισμένα από έντονο συναίσθημα, κουβαλούν μια ιστορία και αφηγούνται βιώματα μέσα από μια σειρά «κρυφών συμβολισμών». Το χρώμα έχει την τιμητική του, ενώ γεωμετρικά σχήματα, ρυθμική συνέχεια, αναφορές στο παρελθόν και αφαιρετική αισθητική χαρακτηρίζουν το σύνολο των έργων της συλλογής που παρουσιάζεται.





Η Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου, περιοδεύει σε όλη την ελληνική επικράτεια, τιμώντας τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση της. Στο «πέρασμα» της αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε σημαντικές Πινακοθήκες της χώρας όπως και στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα. 



Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τη ξεναγό της Πινακοθήκης Αθανασία Γκούνη.


Λήξη έκθεσης Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.
Ημερομηνία: Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 19.30 (διάρκεια 1 ώρα)

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. 



Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις:2410-672499 (ώρες 9:00-13:00 καθημερινές)
E-mail: info@katsigrasmuseum.gr
Σχεδιασμός/υλοποίηση: Α. Γκούνη



Είσοδος ελεύθερη.







































Γράφει για την larisacitynews.gr





























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια