ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ξεκινάει η διαδικασία των 100 δόσεων για χρέη προς τον Δήμο Λαρισαίων

Ξεκινάει η διαδικασία των 100 δόσεων για χρέη προς τον Δήμο Λαρισαίων



Ευνοϊκή για όλους όσοι οφείλουν χρήματα σε δήμους, χαρακτηρίζεται η ρύθμιση οφειλών με 100 δόσεις, που προβλέπεται σε νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίσθηκε πρόσφατα και ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Στο άρθρο 52 του νέου νόμου (ν. 4483/17) γίνεται αναλυτική αναφορά στις «ρυθμίσεις οφειλών προς ΟΤΑ α’ βαθμού» καθώς δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και Νομικά Πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους, πληρώνοντας δόσεις που μπορεί να ξεκινούν από τα 20 ευρώ, ανάλογα και το ύψος της οφειλής.



«Ο Δήμος Λαρισαίων», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος, «ολοκληρώνει άμεσα την προετοιμασία των υπηρεσιών προκειμένου να απευθύνει πρόσκληση στους οφειλέτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να ρυθμίσουν τα χρέη τους έτσι ώστε και οι ίδιοι να απεμπλακούν από προβλήματα που αντιμετωπίζουν». 



Σήμερα 47.000 Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα οφείλουν στον Δήμο Λαρισαίων περισσότερα από 24,4 εκατ. ευρώ που μεταξύ άλλων, μπορεί να προ- έρχονται είτε από βεβαιώσεις παραβάσεων (κλήσεις) είτε από μη καταβολή τελών που αφορούν για παρά- δειγμα τα τραπεζοκαθίσματα, ενοικίων κλπ αλλά και από προσαυξήσεις εκπρόθεσμων καταβολών.







Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Βαγγέλης Κακκάρας)




















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια