ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Έβρεξε 1.500άρια χθες πρόστιμα σε καταστήματα του Βόλου για μη εγκατασταση POS




Εβρεξε… πρόστιμα και μάλιστα «τσουχτερά» χθες το μεσημέρι στον Βόλο. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, σε ελέγχους που έκανε μετά από καταγγελίες πολιτών, επέβαλλε πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ σε καταστηματάρχες εστίασης που δεν είχαν φροντίσει να προμηθευτούν ή να θέσουν σε λειτουργία μηχανήματα POS για την πληρωμή μέσω καρτών.


Η… πρεμιέρα των ελέγχων κλιμακίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας, έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννη Γρηγορίου, που είχε μεν προμηθευτεί μηχάνημα POS, δεν το είχε όμως εγκαταστήσει και άρα δεν μπορούσε να το λειτουργήσει.


Περίπου στη μία το μεσημέρι, έγινε ο έλεγχος, μετά από ανώνυμη καταγγελία όπως ενημερώθηκε ο ίδιος από το ελεγκτικό κλιμάκιο.


Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, στη διεύθυνση ανάπτυξης, έχουν υποβληθεί συνολικά 15 ανώνυμες καταγγελίες πολιτών για μη ύπαρξη POS σε ισάριθμα καταστήματα εστίασης της πόλης.


Χθες, το ελεγκτικό κλιμάκιο προχώρησε σε έλεγχο των καταγγελιών προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν βάση. Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι όντως δεν είχε γίνει καν προμήθεια μηχανημάτων ή δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις «για μη εγκατάσταση τερματικής συσκευής αποδοχής πληρωμών με κάρτα και κατά συνέπεια μη αποδοχή πληρωμών μέσω κάρτας πιστωτικής ή χρεωστικής ή προπληρωμένης».


Στις επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων και η εστίαση, η προθεσμία για την τοποθέτηση των μηχανημάτων POS, εξέπνευσε στις 20 Ιουλίου.


Ηδη χθες, η Διεύθυνση Ανάπτυξης παρέλαβε εγκύκλιο για την εντατικοποίηση των ελέγχων. Ετσι από Δευτέρα, μετά τους ελέγχους των καταγγελιών, θα ακολουθήσουν έλεγχοι και σε άλλες επιχειρήσεις.


Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, με πρόστιμα δεν κινδυνεύουν μόνο όσοι επιχειρηματίες έχουν κάνει αιτήσεις στην τράπεζα για να προμηθευτούν POS και οι τράπεζες έχουν απορρίψει το αίτημά τους.


Οι υπόλοιποι δεν εξαιρούνται του Νόμου, ούτε καλύπτονται αν απλώς έχουν προμηθευτεί τα μηχανήματα δεν τα έχουν όμως εγκαταστήσει σε λειτουργία. «Θολό» είναι το τοπίο, αν μπορούν να εξαιρεθούν από την επιβολή προστίμου, επιχειρηματίες που έχουν κάνει μεν τις αιτήσεις τους στις τράπεζες για να προμηθευτούν POS αλλά δεν τα έχουν ακόμη παραλάβει όχι με υπαιτιότητα δική τους αλλά λόγω καθυστέρησης των τραπεζών. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να επιδεικνύουν στους ελεγκτές την αίτηση και πάλι όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα εξαιρεθούν από το πρόστιμο ή όχι.










Πηγη: www.taxydromos.gr






















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια