ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Τα 50 φτάνουν τα παράνομα φροντιστήρια στον Βόλο




Πλήρη λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των 50 παράνομων φροντιστηρίων που λειτουργούν σε επίπεδο νομού, έχει παραδώσει υπόψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ζητώντας ελέγχους. Τα… χέρια ψηλά σηκώνει η Δ.Δ.Ε., η οποία προχωρά σε τυπικούς ελέγχους μία φορά κάθε χρόνο, μόνο σε όσα φροντιστήρια διαθέτουν άδεια!


Σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού συλλόγου, έγινε πλήρης καταγραφή και επιτόπιος έλεγχος, και διαπιστώθηκε ότι στον νομό εξακολουθούν να λειτουργούν 50 φροντιστήρια χωρίς να έχουν άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ. Κι όμως, έχουν κανονικά ταμπέλες, διαφημίζονται και προσελκύουν μεγάλο αριθμό μαθητών, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν τα κτίρια πληρούν τις προδιαγραφές λειτουργίας. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες άδειες θα πρέπει, εφόσον εκδοθούν, να ανανεώνονται ανά δύο χρόνια.


Τα παράνομα φροντιστήρια δεν είναι η μόνη πληγή στην ιδιωτική εκπαίδευση. Υπάρχουν τουλάχιστον τρία φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης που έχουν «βαφτιστεί» «Κέντρα Μελέτης», συνεχίζουν όμως να λειτουργούν κανονικά ως φροντιστήρια. Εκμεταλλεύονται δηλαδή -σύμφωνα και με την πανελλήνια ομοσπονδία που έχει παρέμβει για το φαινόμενο αυτό, καταγγέλλοντάς το ως εκπαιδευτικό σκάνδαλο- το κενό Νόμου που υπάρχει.


Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων που όμως λειτουργούν ως Κέντρα Μελέτης «δεν δηλώνουν τους εκπαιδευτικούς, τους καταβάλλουν δραματικά χαμηλότερες αμοιβές από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία, δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές και δεν ελέγχονται για τα κτίριά τους».


Όλα τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, προκειμένου να γίνουν έλεγχοι.


Ωστόσο, στην πρόσφατη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, ο ίδιος δήλωσε αδυναμία να προχωρήσει σε ελέγχους, επειδή υπάρχει κενό στον νόμο. Αντιθέτως, οι έλεγχοι που γίνονται έστω και μία φορά τον χρόνο, αφορούν στα νόμιμα αδειοδοτημένα φροντιστήρια!


Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι νόμιμοι φροντιστηριούχοι επιχειρούν να ανταπεξέλθουν στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. «Δύσκολα βγαίνουμε πέρα. Λόγω της οικονομικής κρίσης έχουμε συμπιέσει προς τα κάτω τις τιμές, αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε σε επίπεδα που δεν αρμόζει τους μισθούς των συναδέλφων εκπαιδευτικών», ανέφερε το μέλος της διοίκησης του συλλόγου, κ. Μηνάς Χαραλαμπίδης.
















Πηγη: www.taxydromos.gr
































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια