ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αφιέρωμα στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας

Αφιέρωμα στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

ΛΟΡΚΑ 80+1


Στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8 30 μμ., θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το αφιέρωμα που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας στο μεγάλο Ισπανό ποιητή, θεατρικό συγγραφέα και μουσικό ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ, που εκτελέστηκε στις 18 Αυγούστου του 1936 από τους φαλαγγίτες του Φράνκο.



Ο Λόρκα υπήρξε μια ολοκληρωμένη πνευματική προσωπικότητα, ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα.Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί και παίζονται συνεχώς, ενώ τα ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από όλους τους μεγάλους συνθέτες μας.



Στο πολυθέαμα θα συμμετέχουν η συγγραφέας Μπέτυ Σάϊας Μαγρίζου, οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου, Χρήστος Χαλβατζάρας , Έβελυν Αντωνίου , Γιώργος Παπαδόπουλος.Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του Λόρκα των Μ. Θεοδωράκη , Μ. Χατζιδάκι , Στ.Ξαρχάκο , Χρ. Λεοντή , Θ.Μικρούτσικο , Στ. Κραουνάκη και Γ. Γλέζο από τον μουσικό και τραγουδιστή Αλέκο Τσιωνά.



Φωτογραφική διαχώριση υλικού: Γιώργος Μποντικούλης
Παρουσίαση-Συντονισμός: Δέσποινα Θεοδώρου. 
Η επιλογή των κειμένων και η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Κολώνα.



Η Λάρισα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που πραγματοποιεί αφιέρωμα στο Λόρκα.Στην εκδήλωση θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής και έκθεση βιβλίων του Λόρκα.





































Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια