ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Άλλη μία δικαστική "ήττα" για τον Αχιλλέα Μπέο - Απορρίφθηκε μήνυσή του κατά εκδότη του Βόλου

Άλλη μία δικαστική "ήττα" για τον Αχιλλέα Μπέο - Απορρίφθηκε μήνυσή του κατά εκδότη του Βόλου



Απορρίφθηκε ακόμη μία μήνυσή του κατά του εκδότη της «Μαγνησίας» Αρχιμήδη Καρεκλίδη



Ακόμη ένα δικαστικό ράπισμα δέχτηκε ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καθώς με την υπ’ αριθμόν 193/2017 Διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου απορρίφθηκε η έγκληση που είχε υποβάλει κατά του εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» Αρχιμήδη Καρεκλίδη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης. 



Η έγκληση αφορούσε σε όσα είχε δηλώσει σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Astra ο κ. Καρεκλίδης τον περασμένο Δεκέμβριο, μια μέρα μετά την εμφάνιση του εγκαλούντα στην ίδια εκπομπή, όπου ο κ. Μπέος είχε ισχυριστεί ότι είναι θύμα έμμεσου πολιτικού εκβιασμού και ότι η κριτική που του ασκείται από την «Μαγνησία» γίνεται προκειμένου να αποσπάσουμε καταχωρίσεις, διαφημίσεις κλπ. Δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος ανθίσταται τις πιέσεις και αντιστέκεται σε αυτό τον «πόλεμο» ενώ θα μπορούσε να «ανοίξει το συρτάρι του Δήμου Βόλου και να μοιράσει καταχωρίσεις – διαφημίσεις κλπ». Ακολούθως την επόμενη μέρα ο κ. Καρεκλίδης είχε τοποθετηθεί λέγοντας πως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, δεδομένου ότι αυτός που ασκούσε έναν ιδιότυπο «οικονομικό εκβιασμό» προκειμένου να σταματήσουμε την κριτική που του ασκούμε, είναι ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος απέκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα την «Μαγνησία» από τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις του Δήμου Βόλου. Για το λόγο αυτό άλλωστε καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το ίδιο διάστημα.



Συγκεκριμένα στη διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου αναφέρεται ότι: 

«από το περιεχόμενο της δικογραφίας και ειδικότερα από το έγγραφο της εγκλήσεως, της καταθέσεις των μαρτύρων και τις εξηγήσεις των υπόπτων προκύπτει ότι αυτή δεν στοιχειοθετείται επ’ ουδενί. Τούτο διότι εν προκειμένω, από το ίδιο το περιεχόμενο της έγκλησης προκύπτει ότι οι φράσεις που επισημαίνονται με έντονους χαρακτήρες αλλά και κατά τα λοιπά αναφερόμενα από τον εγκαλούντα όσον αφορά την ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων ΜΜΕ έναντι άλλων σχετικά με τις δημοσιεύσεις του Δήμου Βόλου, είναι αληθή και ο Δήμος Βόλου μεταξύ άλλων νομικών προσώπων πράγματι απέκλειε από το νόμιμο μερίδιο δημοσιεύσεων τα ΜΜΕ του εγκαλούμενου με τον οποίο ο εγκαλών έχει σφοδρή αντιδικία. Τούτα περιέχονται ως σκέψεις στις με αριθ. 935/2015 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, στη με αριθ. 40/2016 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου και τη με αριθ. 262/2017 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, στις σκέψεις των οποίων αναφερόμαστε προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων. Συνεπώς η αναφορά αυτής της συμπεριφοράς αμέσως μετά τη συνέντευξη του εγκαλούντα στο ίδιο μέσο όπου αυτός κατηγόρησε τα μέσα του εγκαλούμενου για έμμεσο πολιτικό εκβιασμό δεν αποτελεί συκοφαντική, αλλά ούτε και απλή δυσφήμηση. Συνακόλουθα, δεν συντρέχει περίπτωση κίνησης της ποινικής δίωξης καθόσον η κρινόμενη έγκληση δεν έχει υποβληθεί νόμιμα και παραδεκτά και συνεπώς δεν στηρίζεται στο νόμο και σαν τέτοια πρέπει να απορριφθεί.»



















Πηγή: www.magnesianews.gr






























































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια