ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Από Ευρώπη των λαών γίναμε Ευρώπη των ισχυρών

Από  Ευρώπη των λαών γίναμε Ευρώπη των ισχυρών



Θα ταξιδέψουμε στην Ευρώπη το καλοκαίρι! Πλέον μόνο με την ταυτότητά μας!


Παρά την ευρωπαϊκή του ιθαγένεια ο Έλληνας δεν νιώθει ακόμη ευρωπαίος. Χρησιμοποιώντας και μόνο αυτή την έκφραση υποδηλώνει πως η Ευρώπη είναι κάτι έξω από αυτόν. Ενώ γεωγραφικά αλλά και νομικά είμαστε εντός. Πέρα από τις γνωστές διαφορές σε όλους τους τομείς μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη και παρά το κοινοτικό δίκαιο που οφείλουμε να σεβόμαστε δεν έχουμε καταφέρει να εναρμονιστούμε. Μιλάμε για αυτή σαν να μην ανήκουμε σε αυτή. Η αλήθεια είναι πως κοινή πορεία σε κάθε τομέα και ειδικά στον οικονομικό δε μπορεί να υπάρξει. 


Τι και αν είμαστε στην ευρωζώνη... Τι και αν έχουμε κοινή νομισματική πολιτική… Η δημοσιονομική πολιτική κάθε χώρας διαφέρει. Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Επομένως με το ξέσπασμα της κρίσης οι διαφορές οξύνθηκαν! Να επισημανθεί πως με το ευρωπαϊκό εγχείρημα εν τη γενέσει του αποφεύχθηκαν πόλεμοι και ενισχύθηκε κατεξοχήν ο αγροτικός τομέας και οι εξαγωγές προϊόντων.


Το αποτέλεσμα δεκαετίες μετά: ανύπαρκτη αγροτική οικονομία και ένα είδος οικονομικού πολέμου κυριαρχεί!


Οι ισχυρότερες χώρες προσπαθούν να επιβληθούν φτωχοποιώντας τις πιο αδύναμες.


Χωρίς λοιπόν πνεύμα απαισιοδοξίας και μιζέριας ο ευρωπαίος πολίτης έχει δύναμη στα χέρια του μέσω θεσμών όπως ο ευρωπαίος διαμεσολαβητής , μέσω εκλογής στο ευρωκοινοβούλιο, μέσω παραπομπών δικαστικών υποθέσεων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.


Συνεπώς, η συμμετοχή και η ενημέρωση παίζει καθοριστικό ρόλο. Απλά έχει επικρατήσει η νοοτροπία της Ευρώπης που παρέχει μόνο κονδύλια και χρήματα και λίγα γνωρίζουμε για τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας ως ευρωπαίοι πολίτες. 


Και αυτό είναι το μεγάλο ατόπημα! Η άγνοια των πολιτών!


Ο ευρωπαίος πολίτης θα πρέπει να είναι ο ενεργός πολίτης κάθε χώρας.






Γράφει για την larisacitynews.gr
Μένια Τζιοβάρα 
Πολιτική Επιστήμονας Νομικής Αθηνών













































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια