ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Δημιουργήθηκε από εθελοντές Νηπιαγωγείο στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο

Δημιουργήθηκε από εθελοντές Νηπιαγωγείο στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο



Το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου, η πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ με τη συνεργασία της Ομάδας Διαχείρισης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του ΥΠΠΕΘ και με τη συμμετοχή 14 εθελοντών-μαθητών λυκείων της Αθήνας, δημιούργησε στο Κέντρο Προσφύγων Κουτσόχερου Λάρισας τρεις τάξεις νηπιαγωγείου. Είναι το δεύτερο νηπιαγωγείο που δημιουργεί η ΠΥΡΝΑ, το πρώτο λειτουργεί από το 2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη του Δήμου Κυλλήνης Ανδραβίδας.



Οι μαθητές-εθελοντές δούλεψαν με ενθουσιασμό και μεράκι και μέσα σε λίγες ώρες μετέτρεψαν τα 3 containers, που εξωτερικά είχε ζωγραφίσει Σύρος πρόσφυγας καλλιτέχνης, σε παραμυθένιους χώρους για τα παιδιά! Ακολούθησαν παιχνίδια με τα προσφυγόπαιδα που έδειξαν για άλλη μια φορά ότι παιδιά με παιδιά δεν έχουν σύνορα, επικοινωνούν χωρίς εμπόδια, παίζουν αυθόρμητα και δημιουργούν εύκολα δεσμούς και φιλίες. Οι μαθητές-εθελοντές της Μυρσίνης κρατούν επαφή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με παιδιά που έφυγαν από την Ελλάδα και ζουν τώρα σε ευρωπαϊκές χώρες.



Η δράση στο Κουτσόχερο πραγματοποιήθηκε με δωρεά όλου του εξοπλισμού από την εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ που εδρεύει στη Λάρισα και πάντα στέκεται αρωγός στις κοινωφελείς δράσεις της ΠΥΡΝΑΣ.























Πηγή: www.ert.gr












































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια