ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Έλλειμμα πολιτισμού ή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης;

Έλλειμμα πολιτισμού ή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης;



Αναζητώντας ένα καλό βιβλίο για να διαβάσει κανείς είναι η αφορμή για να καταλάβει πως δεν έχει επιλογές προς ανεύρεση κάποιου από τα πάλαι ποτέ βιβλιοπωλεία της πόλης. Μόνο κάποια Bazzar βιβλίου με σκόρπια – αταξινόμητα βιβλία που το μόνο που σου έρχεται στο νου είναι η αίσθηση λαϊκής αγοράς. Και κάτι ακόμη φαινόμενο της εποχής μας η αναγραφόμενη ταμπέλα όπου ενημερώνει πως θα είμαστε για λίγες μέρες ακόμη! 



Περπατώντας στη πόλη το τελευταίο διάστημα με λύπη συνειδητοποιεί κανείς εκτός από την πληθώρα των λουκέτων σε κάθε λογής επιχείρηση, μία έντονη δυσπραγία στο χώρο του βιβλίου. 



Αδιαμφισβήτητα , το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού ήταν ανέκαθεν μειωμένο για διάβασμα σε συνδυασμό με την ραγδαία έκρηξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. Επομένως ,το βιβλίο κάθε τύπου τείνει προς εξαφάνιση. 



Εύλογη απορία αν θεωρείται είδος πολυτελείας ή κάτι περιττό κατά άλλους μέσα σε όλη αυτή τη κατάσταση. Όμως μέσα από ένα βιβλίο πάντα κάτι έχεις να διδαχθείς, να ταυτιστείς και εν τέλει να ονειρευτείς. 


Πολλοί λένε, ε και; αυτός που θέλει να διαβάσει θα βρει τρόπο και μέσω των ηλεκτρονικών πηγών πληροφορίας! 


Προφανώς, από το καθόλου διάβασμα η ενασχόληση με αυτό με κάθε μέσο θεμιτή! Το βιβλίο όμως είναι κάτι προσωπικό για τον καθένα ανεξάρτητα αν το έχουν διαβάσει χιλιάδες ή εκατομμύρια αναγνώστες. Η αίσθηση με την αφή, η μυρωδιά του χαρτιού, η ανάμνηση σε κάποια βιβλιοθήκη στο σπίτι. Άλλοι πάλι νοσταλγοί της έντυπης ανάγνωσης υποστηρίζουν ότι το καλό βιβλίο δε χάνει ποτέ την αξία του. Τότε γιατί; 


Γιατί και το βιβλιοπωλείο είναι επιχείρηση ή απλά αδιαφορούμε; 


Ας αναλογιστεί λοιπόν καθένας από εμάς την εν λόγω κατάσταση!.





















Γράφει για την larisacitynews.gr
Μένια Τζιοβάρα
Πολιτική Επιστήμονας Νομικής Αθηνών

























































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια