ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

«Η Αέναη επιστροφή του Ιπποκράτης» χθες βράδυ στη Λάρισα

«Η Αέναη επιστροφή του Ιπποκράτης» χθες βράδυ στη Λάρισα



Τρεις προσωπικότητες, Γιάννος Αιόλου,Χρήστος Παπανικολάου και Σωτήρης Πράπας έδειξαν το δρόμο για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Ιδέας



Ο Ιπποκράτης, 2.500 χρόνια μετά, επέστρεψε ξανά στη Λάρισα, μέσα από μια εκδήλωση με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή», που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά.



Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα έργο «ωδή» στο ανθρώπινο σώμα, που στην ουσία αποτέλεσε το αποτέλεσμα της συνεργασίας δυο γνωστών Λαρισαίων δημιουργών, του συνθέτη Γιάννου Αιόλου και του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου.


Συγκεκριμένα, το πρωτοποριακό νέο μουσικό έργο του Γιάννου Αιόλου CORPUS AETERNUM – Αιώνιο Σώμα παρουσιάστηκε σε ένα εικαστικό περιβάλλον που δημιούργησε ο Χρήστος Παπανικολάου, σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση.


Το έργο, εκτέλεσε η Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη. Στο πιάνο, ο Θάνος Μαργέτης.


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας,εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.



Ο Γιάννος Αιόλου, με το αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό του στιλ μουσικής, μας ταξιδεψε στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων, με μοναδικό όχημα την ανθρώπινη φωνή.



Όλοι οι ήχοι του έργου, παράγονταν από τα ανθρώπινα κορμιά των χορωδών , το ίδιο και οι εικόνες, μέσα από τα εναύσματα, που δίνει η τέχνη του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου με 77 έργα του, που προβλήθηκαν ψηφιακά στο κεντρικό κτίριο του Μύλου.



Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.



Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση















(φωτό Σπύρος Τσαντόπουλος)



Πηγή: www.larissanet.gr


































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια