ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Λάρισα: «Η πόλη που Μαθαίνει» οδηγεί σε Πανεπιστήμιο των Πολιτών (ΦΩΤΟ)

Λάρισα: «Η πόλη που Μαθαίνει» οδηγεί σε Πανεπιστήμιο των Πολιτών (ΦΩΤΟ)



Περισσότεροι από 70 φορείς, συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχειο, στον απόηχο της βράβευσης της Λάρισας από την UNESCO 



Τα επόμενα σημαντικά βήματα της Λάρισας, ως «Πόλη που Μαθαίνει», συζητήθηκαν σε ευρεία συνάντηση φορέων της πόλης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας, στον απόηχο της σημαντικής διάκρισης της Λάρισας, από την UNESCO, με την απονομή του βραβείου «Πόλεις που Μαθαίνουν 2017».


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων εβδομήντα (70) και πλέον φορέων της πόλης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αφού αναφέρθηκε στη ιδιαίτερη σημασία της διάκρισης της πόλης από ένα διεθνή οργανισμού της εμβέλειας της UNESCO, ανακοίνωσε ότι τα επόμενα βήματα αφορούν στη υλοποίηση του «Πανεπιστημίου των Πολιτών», στοχεύοντας στην προώθηση της τοπικής μη τυπικής εκπαίδευσης και του Κέντρου Εκπαίδευσης στελεχών των ελληνικών πόλεων που μετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο της UNESCO. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο «Πανεπιστήμιο των Πολιτών», υπογραμμίστηκε ότι πρόκειται για διαδικασία τοπικής μη τυπικής εκπαίδευσης, με ενδεικτικές θεματικές ενότητες όπως η ιστορία, η σύγχρονη δημοκρατία, τέχνες και πολιτισμός, περιβάλλον, ψηφιακός αναλφαβητισμός, κ.α. 





Επίσης από τη σύσκεψη αναδείχθηκαν και οι εκπρόσωποι των φορέων που μετέχουν στην συντονιστική επιτροπή, πλαισιώνοντας τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας. Εκτός των στελεχών της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων στη επιτροπή θα μετέχουν οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της Θεσσαλίας, του ΟΑΕΔ, της Ομοσπονδίας ΑμεΑ και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας της Λάρισας. 





Ειδικότερα, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, στην καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των φορέων, αναφέρθηκε στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου της UNESCO , που πραγματοποιήθηκε στο Κορκ της Ιρλανδίας και στην ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, που αισθάνθηκε στην τελετή βράβευσης όταν παρέλαβε το βραβείο, παρουσία 800 συνέδρων απ΄ 80 κράτη.





«Η διάκριση της Λάρισας και αυτό το βραβείο, ανήκει σε όλους εσάς που συμμετέχετε , στηρίζετε και κάνετε πράξη την πόλη που Μαθαίνει, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους που γέμισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.





Ο δήμαρχος Λαρισαίων, επεσήμανε ότι «η δημοτική αρχή θα συνεχίζει να επιζητά τη συνεργασία και τη συνέργεια με φορείς με στόχο τη διαμόρφωση υψηλού ποιοτικού επιπέδου και ενεργών πολιτών με κριτική σκέψη»





Από την πλευρά ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ Δημ. Δεληγιάννη, υπογράμμισε με τη σειρά του, την ιδιαίτερη αξία της βράβευσης της Λάρισας, τονίζοντας ότι οι τρεις λέξεις - κλειδιά για την επιτυχία του προγράμματος είναι «διάλογος, συμμετοχή και κοινωνική συνοχή». Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις συνέργειας και συνεργασίας φορέων που στο πλαίσιο της «Πόλης που Μαθαίνει» υλοποίησαν σημαντικές δράσεις όπως «Η Κατασκήνωση στην Πόλη», το «Κοινωνικό Φροντιστήριο< οι δράσεις για την καταπολέμηση τοιυ ψηφιακού αναλφαβητισμού στην Τρίτη ηλικία, η συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα, η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης κ.α.





Χαιρετισμό επίσης στην εκδήλωση απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο οποίος περιέγραψε τις βασικές αντιλήψεις της δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό καθώς και ο εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ενωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ. Αλ. Κόκκος, ο οποίος τόνισε ότι εκπαίδευση ενηλίκων είναι συνυφασμένη με τη κοινωνική δράση και με την ανάπτυξη ενεργών πολιτών με κριτική σκέψη. 


























Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος





































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια