ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

H UNESCO απονέμει στη Λάρισα το διεθνές βραβείο «Πόλη που Μαθαίνει»

H UNESCO απονέμει στη Λάρισα το διεθνές βραβείο «Πόλη που Μαθαίνει»



Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, θα παραλάβει το βραβείο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης της UNESCO που πραγματοποιείται στο Κορκ, της Ιρλανδίας. 



Το διεθνές βραβείο της UNESCO “Learning Cities 2017” απονέμεται σήμερα στη Λάρισα και σε άλλες 15 πόλεις απ΄ όλο τον κόσμο. 


Η απονομή των βραβείων στο δήμαρχο της Λάρισας και στους εκπροσώπους των άλλων πόλεων, θα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Learing Cities της UNESCO, στην πόλη Κόρκ της Ιρλανδίας. Αναμφίβολα, η σημαντική αυτή διεθνής διάκριση αποτελεί τιμή για τη πόλη της Λάρισας και συνιστά επιβράβευση και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουν, εδώ και δυο περίπου χρόνια, ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων για την οργάνωση δράσεων και τη δημιουργία ενός συγκροτημένου δικτύου με βάση της αρχές της δια βίου μάθησης. 





Σημειώνεται ότι η Λάρισα προτάθηκε για βράβευση από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή έγινε από διεθνή επιτροπή 12 εμπειρογνωμόνων, που αξιολόγησε το φάκελο της πόλης τις δράσεις και τη φιλοσοφία τους. Αναλυτικά τα βραβεία «Πόλη που Μαθαίνει» για το 2017, απονέμονται στις εξής πόλεις: Μπρίστολ (Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία), Καμάρα ντε Λόμπος (Πορτογαλία), Κόνταγκεμ (Βραζιλία), Γκελζενκίρχεν (Γερμανία), Γκίζα (Αίγυπτος), Χόντζου (Κίνα), Λάρισα (Ελλάδα), Λίμερικ (Ιρλανδία), Μάγιο Μπαλέο (Καμερούν), Τσερεκορέ (Γουινέα), Οκαγιάμα (Ιαπωνία), Πεκς (Ουγγαρία), Σουραμπάγια (Ινδονησία), Σουόνον (Νότια Κορέα), Τύνιδα (Τυνησία) και Βίλλα Μαρία (Αργεντινή).


Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, πέρα από τον χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης της Λάρισας, θα μιλήσει και στο forum των δημάρχων των πόλεων που απαρτίζουν το δίκτυο του Ινστιτούτου της UNESCO. 


Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του πριν την αναχώρηση του για την Ιρλανδία, τόνισε τα εξής: 


Η απονομή του βραβείου της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν», αποτελεί την διεθνή αναγνώριση και την επιβράβευση της πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων που αγκαλιάστηκε από τους φορείς της πόλης, της χώρας αλλά και διεθνώς. Η συμμετοχή της πόλης της Λάρισας, σε τέτοιου επιπέδου διεθνή φόρα, πέρα από την καταξίωση και τη διεθνή αναγνώριση, θα συμβάλει στην προβολή της ενώ είναι δεδομένη άντληση καλών πρακτικών από άλλες πόλεις, που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Λάρισα στο πλαίσιο της «Πόλης που Μαθαίνει».

Η βράβευση της Λάρισας αποτελεί δέσμευση και ευθύνη για τη συνέχεια, σε μια πορεία ενθάρρυνσης της συμμετοχής των πολιτών σε μια συναρπαστική διαδικασία μάθησης, προσωπικής και κοινωνικής εξέλιξης.


Σημειώνεται ότι στην αποστολή του Δήμου Λαρισαίων, μετέχουν εκτός του δημάρχου Απ. Καλογιάννη, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Δεληγιάννης και Π. Σάπκας.



Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση στο: http://learningcities2017.org/



Το φυλλάδιο παρουσίασης της πόλης της Λάρισας:






























Γράφει για την larisacitynews.gr































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια