ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Λαρισαίος Αρχιμανδρίτης μπλεγμένος σε ροζ gay σκάνδαλο αλλά και κατηγορούμενος για κλοπή εικόνων !!!

Λαρισαίος Αρχιμανδρίτης μπλεγμένος σε ροζ gay σκάνδαλο αλλά και κατηγορούμενος για κλοπή εικόνων !!!
  


❱❱ Σε αργία ο ιερέας καθώς 24χρονος που κατηγορούνταν για ληστεία ισχυρίστηκε ότι έκανε μαζί του sex επί πληρωμή 




Στη δίνη ενός πρωτοφανούς ροζ σκανδάλου βρίσκεται μπλεγμένος ένας αρχιμανδρίτης από τη Λάρισα, ο οποίος τέθηκε σε αργία τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ένας 24χρονος που κατηγορούνταν για ληστεία ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι διατηρούσε μαζί του ερωτική σχέση επί πληρωμή!




Ο ιερωμένος βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς το προσεχές διάστημα θα κληθεί να παρουσιαστεί ενώπιον της Ιεραρχίας με τη... στάμπα του κίναιδου!




Η υπόθεση του αρχιμανδρίτη, η οποία απασχόλησε σε βάθος την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, είχε προκαλέσει σάλο στην κοινωνία της θεσσαλικής πόλης. Αφορμή για να αποκαλυφθεί στάθηκαν όσα ισχυρίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαρίσης ένας 24χρονος χρήστης ναρκωτικών από τον Βόλο. Τον Απρίλιο του 2014 ο νεαρός μαζί με έναν φίλο του παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του ιερέα και, αφού τον απείλησαν με μαχαίρι και κατσαβίδι, του απέσπασαν 400 ευρώ. Μάλιστα, τον απείλησαν ότι θα επέστρεφαν την επόμενη μέρα για να πάρουν κι άλλα χρήματα, με αποτέλεσμα ο αρχιμανδρίτης να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία.




Ωστόσο, στο δικαστήριο έσκασε σαν βόμβα ο ισχυρισμός του νεαρού στην απολογία του ότι διατηρούσε εδώ και μήνες ερωτική σχέση με τον αρχιμανδρίτη! Οπως είπε, ο φερόμενος ως... gay ιερέας τού έδινε χρήματα και ως αντάλλαγμα εκείνος του πρόσφερε «ερωτικές υπηρεσίες». Υποστήριξε ακόμα πως, λόγω αυτής ακριβώς της σχέσης, βρισκόταν στο σπίτι του ιερέα το βράδυ της ληστείας. Το αποτέλεσμα ήταν ο 24χρονος να καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή για το αδίκημα της ληστείας, ενώ ο συνεργός του αθωώθηκε. 




Υστερα από τον σάλο που προκλήθηκε, η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου έθεσε τον αρχιμανδρίτη σε αργία και άρχισε διαδικασίες ιερατικής ανάκρισης με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, του κιναιδισμού και του σκανδαλισμού των πιστών! Ωστόσο, τότε συνέβη μία ανατροπή που περιέπλεξε ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Ο 24χρονος ανασκεύασε όσα είχε καταθέσει στο δικαστήριο, σε μια ένορκη κατάθεση που έδωσε μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης για άλλες ληστείες!




Οπως ανέφερε, η σχέση του με τον ιερέα ήταν πνευματική, καθώς εκείνος είχε βοηθήσει επανειλημμένως οικονομικά τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Παρ' όλα αυτά, τον περασμένο Ιούλιο το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου έκρινε ότι οι αρχικές κατηγορίες για τον αρχιμανδρίτη ευσταθούν και -λόγω αναρμοδιότητας- παρέπεμψε την υπόθεση στο πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο διατηρώντας τον ιερωμένο σε αργία.





Πλέον ο Λαρισαίος κληρικός καλείται να πείσει το εκκλησιαστικό δικαιοδοτικό όργανο ότι δεν διατηρούσε ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον 24χρονο. Ενώπιον της Ιεραρχίας θα υποστηρίξει πως είχε τον νεαρό υπό την πνευματική του καθοδήγηση, αλλά σταδιακά σταμάτησε να του δίνει έστω και μικρή οικονομική βοήθεια μόλις διαπίστωσε πως δεν είχε σκοπό να κόψει τα ναρκωτικά.





Περιοριστικοί όροι


Σημειώνεται ότι ο αρχιμανδρίτης είχε κατηγορηθεί πρόσφατα και για κλοπή τεσσάρων εικόνων και ιερών κειμηλίων από τον ναό στον οποίο ιερουργούσε! Ωστόσο, μετά την απολογία του σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Λόγω της απρόσμενης τροπής που πήρε η υπόθεσή του, ζήτησε πρόσφατα να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο Χρήστο Θεοδωρόπουλο (μικρή φωτό), ο οποίος δήλωσε:


«Είναι αδιανόητο να σπιλώνεται η συνείδηση ενός ιερέως από τα λεγόμενα ενός καταδικασθέντος για την καταμηνυθείσα ληστεία τοξικομανούς, κατά την απολογία του. Πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που ο ίδιος ο κατηγορούμενος αναίρεσε μέχρι κεραίας τις ανυπόστατες κατηγορίες με ένορκη βεβαίωση. Η θέση σε αργία του εντολέως μου είναι νομικά έωλη και εδράζεται επί παντελώς σαθρού κατηγορητηρίου. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την ανάκληση της πειθαρχικής ποινής που του έχει επιβληθεί όσο και για την αποκατάσταση της δυσθεώρητης -λόγω της ιδιότητάς του- ηθικής βλάβης που έχει υποστεί».



































Πηγη: www.espressonews.gr





















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια