ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Λιγότερα φέτος τα "πρωτάκια" στα σχολεία του Νομού Λάρισας

Λιγότερα φέτος τα "πρωτάκια" στα σχολεία του Νομού Λάρισας



Μείωση που αντιστοιχεί στο δυναμικό ενός 10θέσιου δημοτικού σχολείου καταγράφουν φέτος τα πρωτάκια στα δημοτικά σχολεία του ν. Λάρισας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην εκδήλωση για την υποδοχή των μαθητών στην πρώτη τάξη του δημοτικού ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Λάρισας Γ. Γκόβαρης.


Ο κ. Γκόβαρης, στην προσφώνησή του στην εκδήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φέτος στην Α’ τάξη δημοτικού θα φιλοξενηθούν 184 παιδιά λιγότερα σε σχέση με πέρσι, γεγονός που αντιστοιχεί με «λουκέτο» σε ένα 10θέσιο δημοτικό σχολείο.


«Ανάλογη μείωση εμφανίζεται και στα προνήπια και τα νήπια και όπως δείχνουν τα στοιχεία η υπογεννητικότητα διογκώνεται. Αυτά είναι παιδιά της κρίσεως, γεννήθηκαν το 2011 και μετά» πρόσθεσε ο κ. Γκόβαρης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες και το διεκδικητικό πλαίσιο.


Στην εκδήλωση πραγματοποίησε ομιλία και ο σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αν. Δαραράς, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά της Α’ Δημοτικού. Η Διοίκηση του Συλλόγου Τριτέκνων τέλος, απηύθυνε και κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.












Πηγή: www.ert.gr




























































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια