ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Μειωμένη μέχρι και 30% η παραγωγή βαμβακιού στην επαρχία Φαρσάλων

Μειωμένη μέχρι και 30% η παραγωγή βαμβακιού στην επαρχία Φαρσάλων



Μειωμένη εως και 30% κάτω, είναι φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά, η συγκομιδή βάμβακος στην επαρχία Φαρσάλων και γενικότερα στις γύρω περιοχές, σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά.



Αιτία το χαμηλό της φετινής παραγωγής αποτέλεσε το σκουλήκι και οι καιρικές συνθήκες, καθώς και ο καύσωνας του Αυγούστου και η υψηλή θερμοκρασία του Σεπτεμβρίου, σε συνδυασμό με τους συνεχόμενους αέρηδες που άνοιξαν πρόωρα τα καρύδια, με αποτέλεσμα να μην έχουν βάρος, ωστόσο να έχουν πολύ καλή ποιότητα συγκριτικά με τα άλλα χρόνια πράγμα που ευνοεί τους εκκοκκιστές.



Όσο αφορά την τιμή με 53 λεπτά το κιλό παραδοτέο παραλαμβάνει το σύσπορο βαμβάκι, η Επίλεκτος των αδελφών Δοντά, διαμορφώνοντας ένα καλό κλίμα για την εξέλιξη των τιμών παραγωγού, κρατώντας τα υπόλοιπα μεγάλα εκκοκκιστήρια σε στάση αναμονής και ανοικτών τιμών.



Στον αγροτικό κόσμο του νομού υπάρχει έντονη η ανησυχία ότι δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν κατά τη συγκομιδή το όριο των 265 κιλών ανά στρέμμα που ισχύει για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση για το βαμβάκι αρκετοί αγρότες. Ερώτηση κατέθεσε προ ημερών, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος προς την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ο οποίος τόνισε οτι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα προς αυτή την ομάδα αγροτών, όπως είχε γίνει την περίοδο του 2013 επί θητείας του ως αναπληρωτής Υπουργός αγροτικής ανάπτυξης.















Πηγή: www.ifarsala.gr






































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια