ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο η Ελλάδα ανά τον κόσμο αύξησε φόρους και εισφορές κατά το 2016 σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ

Μόνο η Ελλάδα ανά τον κόσμο αύξησε φόρους και εισφορές κατά το 2016 σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ


Η χώρα μας ήταν το μοναδικό κράτος-μέλος του οργανισμού που αύξησε το βασικό συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% και επιβάρυνε κατά 1% περισσότερο σε σχέση με το 2015 τη μέση φορολογική επιβάρυνση των άγαμων μισθωτών.



Πρωταθλήτρια στην αύξηση φόρων αναδείχθηκε για το 2016 η Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση Tax Policy Reforms 2017 του ΟΟΣΑ.



Συγκεκριμένα η χώρα μας ήταν το μοναδικό κράτος-μέλος του οργανισμού που αύξησε το βασικό συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% όπως και η μόνη χώρα που επιβάρυνε κατά 1% περισσότερο σε σχέση με το 2015 τη μέση φορολογική επιβάρυνση των άγαμων μισθωτών.



Δεν είναι τυχαίο, επομένως, το γεγονός ότι, όπως σημειώνεται στην έκθεση όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προϋπολόγισαν για το 2017 χαμηλότερα φορολογικά με εξαίρεση την Ελλάδα.



Πρωτιά καταγράφεται για την Ελλάδα και στην επιβάρυνση από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης λόγω του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου.



Στην έκθεση καταγράφηκαν αναλυτικά οι μεταβολές του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων, του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των περιβαλλοντικών φόρων και των φόρων ιδιοκτησίας ανά χώρα.



«Οι κυβερνήσεις (όχι όλες προφανώς) ορθώς επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην τόνωση της ανάπτυξης μέσω φορολογικών μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία προσθέτοντας ότι «η παρακολούθηση των αλλαγών στο παγκόσμιο τοπίο της φορολογικής πολιτικής παρέχει υψηλής ποιότητας πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους φορείς στην χάραξη πολιτικής, στον σχεδιασμό και στην αξιολόγηση μελλοντικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών τους».













Πηγή: www.protothema.gr

































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια