ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Χρήστος Κέλλας ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: "Εκτός αποζημιώσεων οι Λαρισαίοι ροδακινοπαραγωγοί;"

Ο Χρήστος Κέλλας ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: "Εκτός αποζημιώσεων οι Λαρισαίοι ροδακινοπαραγωγοί;"



Να πάρει σαφή θέση εάν και οι Λαρισαίοι ροδακινοπαραγωγοί θα αποζημιωθούν – σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε από τον ΕΛΓΑ – για τις καταστροφές του περασμένου Ιουλίου, όπως διαβεβαίωσε τους αντίστοιχους της Πέλλας και της Ημαθίας, ζητά ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή σχετικές δηλώσεις του τελευταίου.



Στη σχετική ερώτησή του προς τον κ. Αποστόλου, ο κ. Κέλλας σημειώνει πως «σε πρόσφατη συνάντησή σας στη Θεσσαλονίκη με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων, μεταξύ άλλων αναφέρατε:

“Οι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Πέλλας που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα κατά το χρονικό διάστημα από 14 ως 17 Ιουλίου του 2017, θα αποζημιωθούν σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο Πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που συστήθηκε από τον ΕΛΓΑ για να διερευνήσει τις επιπτώσεις”».


Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει ότι «παρόμοια καιρικά φαινόμενα και στο ακριβώς ίδιο χρονικό διάστημα έπληξαν και το Ν. Λάρισας, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στους ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής» την ώρα που δεν έχουν ενημέρωση για αποζημιώσεις και βρίσκονται σε οριακή οικονομική κατάσταση».



Για το λόγο αυτό, ρωτά τον υπουργό τα εξής:



1.Γιατί στις δηλώσεις σας αναφέρατε μόνο τους ροδακινοπαραγωγούς των Π.Ε Ημαθίας και Πέλλας;


2.Οι παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών της Π.Ε Λάρισας που επλήγησαν από παρόμοια καιρικά φαινόμενα και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα με αυτά της Ημαθίας και της Πέλλας, θα τύχουν αντίστοιχης αντιμετώπισης με τους παραγωγούς των παραπάνω περιοχών;










































Πηγή: www.postlarissa.gr

































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια