ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Οπτικές ίνες μέχρι την πόρτα μας υπόσχεται η Wind για τη Λάρισα

Οπτικές ίνες μέχρι την πόρτα μας υπόσχεται η Wind για τη Λάρισα




Νέα εμπειρία µε ταχύτητες που κατά περίπτωση θα αγγίζουν και το 1 Gbps δηµιουργεί η WIND µε την ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών υπερυψηλών ταχυτήτων στη Λάρισα. Η γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ήταν ο πλειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό για την άδεια του νέου ταχύτατου δικτύου με το οποίο θα εξοπλιστεί η θεσσαλική πόλη. 



Το έργο είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018. 



Αντίστοιχα έχουν ξεκινήσει τα έργα στην περιοχή της Αττικής (Νέα Σµύρνη, Καλλιθέα, ∆υτική Αττική) , ενώ σύντοµα θα αρχίσουν οι εργασίες και στο Ηράκλειο Κρήτης. Νωρίτερα από κάθε άλλη περιοχή το πρώτο δίκτυο που θα τεθεί σε λειτουργία είναι εκείνο της Καλαμάτας το οποίο είναι πιλοτικό.



Οι υποδοµές νέας γενιάς του δικτύου οπτικών ινών της WIND στις περιοχές κάλυψης θα αξιοποιούν τρεις διαφορετικές τεχνολογίες, και συγκεκριµένα:



FibertotheCurb (FttC): τοποθέτηση ίνας µέχρι την καµπίνα (ΚΑΦΑΟ), όπου µετά η υπηρεσία δίνεται µε το υπάρχον καλώδιο χαλκού ως τον τελικό χρήστη. FibertotheBuilding (FttΒ): τοποθέτηση οπτικής ίνας µέχρι το κτίριο, όπου µετά η υπηρεσία δίνεται µε τον υπάρχοντα χαλκό από το ισόγειο ως το κάθε σπίτι. Και τέλος, FibertotheHome (FttH): τοποθέτηση οπτικής ίνας µέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη.
















Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr





































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια