ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Παγκόσμιος τρόμος και σοκ από τη Βόρεια Κορέα - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Παγκόσμιος τρόμος και σοκ από τη Βόρεια Κορέα - Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου



Ανακοινώθηκε από την Πιονγιάνγκ - Ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί - Λίγες ώρες πριν τη δοκιμή ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε μια βόμβα που μπορεί να προσαρμοστεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου



Δοκιμή βόμβας υδρογόνου ήταν τελικά ο σεισμός που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) όπως ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα. Την ανακοίνωση έκανε η εθνική τηλεπαρουσιάστρια της Πιονγιανγκ Ri Chun-hee, που ενημερώνει το τηλεοπτική κοινό της χώρας πάνω από 40 χρόνια.



Είχε προηγηθεί η επιθέωρηση από τον Κιμ Γιονγκ Ουν της βόμβας, η οποία σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, μπορεί να προσαρμοστεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.



Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, μάλιστα, φωτογραφήθηκε μπροστά στο νέο όπλο του.







Στο ίδιο τηλεγράφημα προστίθεται ότι η ισχύς της βόμβας υδρογόνου μπορεί να φθάσει τις εκατοντάδες κιλοτόνους, η πυροδότησή της μπορεί να γίνει και σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η εγχώρια παραγωγή αυτού του θερμοπυρηνικού όπλου σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να παράγει πυρηνικά όπλα κατά βούληση.



Η Βόρεια Κορέα είχε ισχυριστεί ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου τον Οκτώβριο του 2016, όμως κάτι τέτοιο δεν είχε επιβεβαιωθεί.



Από την πλευρά της, η ανεξάρτητη αρχή μέτρησης σεισμικής δραστηριότητας (ΝΟRSAR) εκτιμά ότι η έκρηξη είχε ισχύ περίπου 120 κιλοτόνους. 



Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς,θεωρείται σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός της Πιονγιάνγκ ότι πυροδότησε μια βόμβα υδρογόνου. 



Η ανακοίνωση της πυρηνικής δοκιμής από την τηλεόραση της Βόρειας Κορέας









Σύμφωνα με τις αρχές της Νοτίου Κορέας, η δοκιμή αυτή ήταν έντεκα φορές πιο ισχυρή από αυτή που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιανουάριο το καθεστώς της Πιόνγιανγκ και έξι φορές πιο ισχυρή από την δοκιμή που είχε πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο. 



Η κίνηση αυτή της Πιονγκγιάνγκ αποτελεί ευθεία πρόκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε λίγες ώρες νωρίτερα για την «κλιμακούμενη» πυρηνική κρίση στην περιοχή.



Η Ιαπωνία αμέσως αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, με τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα να κάνει λόγο για περιορισμό στο εμπόριο πετρελαϊκών ειδών.




Τι είναι οι βόμβες υδρογόνου

Οι βόμβες υδρογόνου είναι τα πιο ισχυρά όπλα που έχουν κατασκευαστεί, εξηγεί ο Πάντι Ρίγκαν καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Σάρεϊ.



«Μια κανονική πυρηνική βόμβα έχει ισχύ ίση με αυτή 10.000 τόνων εκρηκτικών TNT. Οι βόμβες υδρογόνου είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ισχυρές», σύμφωνα με τον Ρίγκαν.














Πηγή: www.protothema.gr















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια