ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Για «σιγή ιχθύος» εκ μέρους της κυβέρνησης μιλάει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τους 480 επιλαχόντες Νέους Αγρότες της Θεσσαλίας!

Για «σιγή ιχθύος» εκ μέρους της κυβέρνησης μιλάει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τους 480 επιλαχόντες Νέους Αγρότες της Θεσσαλίας!



«Η απάντηση του κ. Αποστόλου για τους επιλαχόντες νέους αγρότες που αγωνιούν, ουσιαστικά συνιστά σιγή ιχθύος! Παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού στην Κοζάνη για την απορρόφηση των επιλαχόντων -για την υλοποίηση της οποίας πρέπει να εξευρεθούν οι αντίστοιχοι πόροι- ο αρμόδιος υπουργός, όταν ερωτάται να απαντήσει συγκεκριμένα για την προέλευση των πόρων και το χρονοδιάγραμμα για τη Θεσσαλία, απαντά παραπέμποντας στη δυνατότητα υπερδέσμευσης 10% με βάση το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου». 


Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, στην ερώτησή του για το αν θα υπάρξουν, και από πού, επιπλέον πόροι για την ένταξη των επιλαχόντων στο Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Αγροτών για την Θεσσαλία.



Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στην ερώτησή του, είχε αναφερθεί στη «δυσαρέσκεια» που επικρατεί στους υποψήφιους νέους Αγρότες της Θεσσαλίας λόγω της ύπαρξης 480 επιλαχόντων, που βρίσκονται μετέωροι, μεταξύ αμφίσημων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών. 



Ωστόσο, ο κ. Αποστόλου στην απάντησή του ενημερώνει ότι 

«η κατανομή των πιστώσεων ανά Περιφέρεια (…) πραγματοποιήθηκε κατόπιν ευρείας διαβούλευσης με τις Περιφερειακές Αρχές και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος». 


Και καταλήγει αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι 

«θα χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα υπερδέσμευσης για τις Περιφέρειες, όπου ο συνολικός προϋπολογισμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν υπερβαίνει τον διαθέσιμο (επιπλέον πόροι της τάξης του 10% επί του συνολικού προϋπολογισμού της πρόσκλησης με βάση το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου-ΣΔΕ), διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα των υπολοίπων Περιφερειών να υλοποιήσουν την αναπτυξιακή τους στρατηγική για τον πρωτογενή τομέα».

















Πηγή: www.kosmoslarissa.gr























































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια