ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Στα χέρια του Δήμου Λαρισαίων προς αξιοποίηση το στρατόπεδο «Τζήμα» και μέρος του στρατοπέδου «Μπουγά»

Στα χέρια του Δήμου Λαρισαίων προς αξιοποίηση το στρατόπεδο «Τζήμα» και μέρος του στρατοπέδου «Μπουγά»



Πολιτική συμφωνία για την παραχώρηση στρατοπέδων στον Δήμο, επιτεύχθηκε κατά τις επαφές που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με την πολιτική ηγεσία, τόσο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου. 



Η συμφωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί επίσημα κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα και στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, που όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκ. Παπαδόπουλος, θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία θα αφορά στην παραχώρηση - για 99 χρόνια κατά χρήση - στον Δήμο Λαρισαίων, του Στρατοπέδου Τζήμα (έκτασης 643 στρεμμάτων) αλλά και σε τμήμα (60 στρεμμάτων) του Στρατοπέδου Μπουγά. 



Να διευκρινισθεί πως το Στρατόπεδο Τζήμα στο Μεζούρλο, όπου κατέληγαν ανενεργά στρατιωτικά οχήματα, δεν «λειτουργεί» τα τελευταία χρόνια ενώ στο Στρατόπεδο Μπου- γά, εδρεύει Μοίρα Πεζοναυτών. Δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη η τύχη του αιτήματος της δημοτικής αρχής και για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Στρατιωτικού Πρατηρίου (στο ύψος της πλατείας Ταχυδρομείου). Σύμφωνα με άλλες πηγές, το σκέλος αυτό, δεν θα περιλαμβάνεται στην εν λόγω συμφωνία.











Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία




























































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια