ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Θετικό το κλίμα στην συνάντηση με θέμα τη δημιουργία μαρίνας σκαφών στο Βόλο

Θετικό το κλίμα στην συνάντηση με θέμα τη δημιουργία μαρίνας σκαφών στο ΒόλοΑπό αριστερά: Σωτήρης Γιαμάκος, Χρήστος Λαμπρίδης, Χάρης Αμμανατίδης



Στη συνάντηση του Γ.Γ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής με εκπροσώπους της ΚΟΙΝΣΕΠ Volos Marina



Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Λαμπρίδη είχε σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία της υπό σύσταση ΚΟΙΝΣΕΠ Volos Marina, στη διάρκεια της οποίας ο γενικός έδειξε θετική ανταπόκριση για το εγχείρημα, όντας μάλιστα πλήρως ενημερωμένος για τις προσπάθειες που γίνονται για την προώθηση της συγκεκριμένης πρότασης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Γενική Διευθύντρια Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αιμιλία Χριστοδουλοπούλου, ενώ τη Διεύθυνση Λιμενικών Κτιριακών Εγκαταστάσεων εκπροσώπησε ο κ. Αριστοτέλης Παπαδόπουλος.



Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Λαμπρίδης είχε ενημερωθεί λεπτομερώς για το εγχείρημα από τον Πρόεδρο του ΟΛΒ κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο και μετέφερε τη θετική προσέγγιση που υπάρχει στον ΟΛΒ για τη μαρίνα, καθώς έχει ήδη δρομολογήσει ο ΟΛΒ τη δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ και ο ίδιος προσωπικά καθώς επίσης και τα παραβρισκόμενα στελέχη είχαν πολύ θετική προσέγγιση για την πρόταση. Σε σχέση με τα ζητήματα που μπορούν να προκύψουν αναφορικά με τον υγροβιότοπο της Μπουρμπουλήθρας, την άποψη του ΤΑΙΠΕΔ – μετόχου του ΟΛΒ ή και την άποψη του Υπουργείου Τουρισμού για ζητήματα αρμοδιότητάς του, συμφωνήθηκε να προκληθεί το προσεχές διάστημα συνάντηση εργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να καταγραφεί η άποψή τους και να αντιμετωπιστούν εκ των προτέρων θέματα που μπορούν να εμποδίσουν την υλοποίηση του εγχειρήματος της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.



Από την υπό σύσταση ΚΟΙΝΣΕΠ Volos Marina ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός κι εμπνευστής της ιδέας κ. Σωτήρης Γιαμάκος ανέλυσε τα ειδικά ζητήματα σε σχέση με τη χωροθέτηση της μαρίνας καθώς επίσης και τις ωφέλειες της πόλης του Βόλου και της περιοχής του Πηλίου. Επισήμανε ωστόσο το ενδιαφέρον υποψήφιων επενδυτικών σχημάτων για την εν λόγω επένδυση στην περιοχή του Βόλου, καθώς σύμφωνα με το οικονομοτεχνικό μοντέλο που έχει εκπονηθεί τα κέρδη είναι πολύ μεγάλα και για τον επενδυτή από την υλοποίηση της επένδυσης. Αντίστοιχα, ο έτερος εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΣΕΠ Μηχ. Χωροτάκτης – Πολεοδόμος κ. Χάρης Αμμανατίδης, αναφέρθηκε στα αδιαμφισβήτητα θετικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της μαρίνας σκαφών αναψυχής συγκριτικά με την εμπορευματική ή άλλη λειτουργία του λιμανιού. Ο κ. Γιαμάκος εξέφρασε την επιθυμία να συνεισφέρει η ΚΟΙΝΣΕΠ εθελοντικά σε οτιδήποτε χρειαστεί σε σχέση με την διαβούλευση ή και προκήρυξη για πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψήφιων επενδυτών.»



















Πηγή: www.magnesianews.gr









































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια