ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Θύμιος Λυμπερόπουλος: Ο γαλαζο-κόκκινος συνδικαλιστής των ΤΑΧΙ που ζητάει την κατάργηση του Taxibeat και την επιστροφή της νοοτροπίας του '60

Θύμιος Λυμπερόπουλος: Ο γαλαζο-κόκκινος συνδικαλιστής των ΤΑΧΙ που ζητάει την κατάργηση του Taxibeat και την επιστροφή της νοοτροπίας του '60


Πόλεμο κατά της αξιολόγησης οδηγών και ταξί ξεκίνησε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος



Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά ο... Θύμιος Λυμπερόπουλος μένει! Ο συνδικαλιστής-πατερούλης των ταξιτζήδων αποδεικνύεται ο πλέον ακλόνητος «θεσμός» στη χώρα.


Είναι ο άνθρωπος που από «γαλάζιος» γίνεται «πράσινος» εν ριπή οφθαλμού, μετά και πάλι «γαλάζιος» και τώρα... ανερυθρίαστα δεν διστάζει να γίνει «κόκκινος»!


Το νομοσχέδιο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με το οποίο στην ουσία καταργείται η (όποια...) απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος των ταξί, στην πραγματικότητα φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), ο οποίος αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια ανοίγματος και εκσυγχρονισμού του επαγγέλματος.


Στόχος του, αυτήν τη φορά, είναι η ουσιαστική κατάργηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Τaxibeat, μιας πρωτοποριακής ελληνικής πατέντας που αποτέλεσε πραγματική επανάσταση στις δημόσιες μεταφορές (είναι ενδεικτικό ότι η ελληνική καινοτομία αγοράσθηκε από τη γερμανική Daimler, έναντι 40 εκατ. ευρώ) και την οποία απολαμβάνουν πάνω από 1.000.000 Αθηναίοι πολίτες και εκμεταλλεύονται παραγωγικά χιλιάδες ιδιοκτήτες ταξί.



Άλλο Τaxibeat, άλλο Uber

Ο κ. Λυμπερόπουλος εκμεταλλεύεται τη συγκυρία της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να επανεξετάσει τη λειτουργία της Uber και μέχρι τότε να απαγορεύσει τη λειτουργία του συστήματος, το οποίο έχει μόνο ένα κοινό στοιχείο με το Τaxibeat (ότι ο πελάτης καλεί μέσω του κινητού τηλεφώνου του το πλησιέστερο διαθέσιμο για τη μεταφορά του όχημα) αλλά και τεράστιες και ουσιαστικές διαφορές: το Uber χρησιμοποιεί και ιδιώτες ιδιοκτήτες ΙΧ, που όταν έχουν χρόνο... κάνουν και τους ταξιτζήδες, ενώ το Τaxibeat λειτουργεί αποκλειστικά με επαγγελματίες ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί, οι οποίοι έχουν συνδεθεί και συνεργάζονται με την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη Βρετανία, η επανεξέταση της Uber κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφαλείας (έλεγχος των αυτοκινήτων, επάρκεια των οδηγών κ.λπ), κάτι βεβαίως που δεν ισχύει για το σύστημα Τaxibeat, αφού χρησιμοποιεί εν ενεργεία επαγγελματίες ταξιτζήδες με οχήματα που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις.


Παρά ταύτα, ο κ. Σπίρτζης, υιοθετώντας όλα τα «επιχειρήματα» του κ. Λυμπερόπουλου, ισχυρίζεται παραπλανητικά ότι ο υφιστάμενος νόμος αφήνει γκρίζες ζώνες ώστε «ορισμένες εταιρείες να δραστηριοποιούνται παραβατικά», υπονοώντας ευθέως την Τaxibeat. Έτσι, αυτήν τη σύγχρονη τεχνολογία με τις προφανείς καινοτομίες και άμεση, χωρίς επιπλέον κόστος εξυπηρέτηση του μετακινούμενου κοινού, ο κ. υπουργός θέλει να την «τακτοποιήσει» γραφειοκρατικά, απαιτώντας τη σύσταση «εταιρείας ανάληψης μεταφορικού έργου», με προϋπηρεσία τριών ετών και... συμβόλαια μεταξύ πλατφόρμας και ταξιτζήδων! 


Και γιατί ο συνδικαλιστής-πατερούλης δεν θέλει επ' ουδενί την λειτουργία του Τaxibeat; Επειδή, για να μπορεί να ενταχθεί στη λειτουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο επαγγελματίας ταξιτζής και το όχημά του αξιολογούνται (καθαριότητα αυτοκινήτου, μοντέλο, αν διαθέτει κλιματισμό, ευπρεπής εμφάνιση και ευγένεια του οδηγού, γλωσσομάθεια κ.λπ.) και κατά την κλήση που κάνει ο υποψήφιος πελάτης έχει τη δυνατότητα της επιλογής αυτοκινήτου και οδηγού που θα τον εξυπηρετήσουν!



Ποιος είναι ο «ερυθρός» Θύμιος 

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος ήταν επί χρόνια μέλος της ΝΔ, μετείχε στα οργανωτικά συνδικαλιστικά όργανα του κόμματος και η Ρηγίλλης (τότε...) ως αντιπολίτευση τον χρησιμοποιούσε ως μοχλό για να αντιμάχεται δυναμικά με τον κλάδο των ταξιτζήδων τόσο συγκεκριμένα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, όσο και για... ψηφοθηρικούς λόγους, αφού τα ταξί θεωρούνται άτυπα αλλά... ισχυρά προεκλογικά κέντρα!


Όλοι θυμούνται τον Αντώνη Σαμαρά να βγαίνει στα μπαλκόνια αγκαλιά με τον «αγαπητό Θύμιο», οι κινητοποιήσεις του οποίου απέβλεπαν στο να ακυρωθεί ο νόμος Ραγκούση, με τον οποίο επιχειρήθηκε η πρώτη και σοβαρή προσπάθεια ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξί. Ο Θύμιος το πέτυχε... με τον επόμενο υπουργό, τον κ. Ρέππα, επί συγκυβέρνησης, ο οποίος λείανε διατάξεις του νομοσχεδίου, για να έρθει στη συνέχεια η υπουργία Βορίδη να... καταργήσει πλήρως την όποια απελευθέρωση.


Με το επόμενο νομοσχέδιο, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ πλέον, που επιχειρήθηκε και σε ικανό βαθμό ικανοποιήθηκε η ανάγκη απελευθέρωσης και εκσυγχρονισμού του επαγγέλματος (λειτουργούσε ήδη το Τaxibeat), ο κ. Λυμπερόπουλος ζήτησε από τη ΝΔ να το «πολεμήσει», κάτι που η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν έκανε, αλλά και στη Βουλή (διά στόματος Ντόρας Μπακογιάννη) τάχθηκε υπέρ των καινοτομιών τύπου Τaxibeat και Uber.


Ποιος είδε τον Θύμιο και δεν τον φοβήθηκε! Επιτέθηκε ανοιχτά εναντίον της ΝΔ, προκάλεσε τη διαγραφή του από το κόμμα και άρχισε να... ρίχνει δίχτυα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος (φυσικά με ένθερμη συγκατάνευση του κ. Σπίρτζη) αντιλαμβανόμενος τη σημασία και τον ρόλο που μπορούν να έχουν οι ταξιτζήδες (μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες καθημερινά) σε περίοδο δημοσκοπικής κάμψης κυβέρνησης και κόμματος και του ενδεχομένου ξαφνικών εκλογών, έσπευσαν να ικανοποιήσουν τα συντεχνιακά αιτήματά του...


Κάτι ανάλογο, βέβαια, είχε κάνει και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, ο κ. Λουράντος, προεκλογικά, όταν πιστεύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ικανοποιήσει όλα τα συντεχνιακά (ιδίως διατήρηση ορισμένων «στεγανών» του επαγγέλματος) αιτήματα του κλάδου που η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε καταργήσει, βγήκε και είπε ο άμοιρος «κάθε φαρμακείο θα γίνει προεκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ!» Η συνέχεια γνωστή -όπως και η συνδικαλιστική εξέλιξη του κ. Λουδάρου... 












Πηγή: iefimerida.gr

















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια