ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Τι τρέχει με τους Λαρισαίους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.; Διαμάχες, τιμωρίες και αποκλεισμοί από την Διοίκηση

Τι τρέχει με τους Λαρισαίους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.; Διαμάχες, τιμωρίες και αποκλεισμοί από την Διοίκηση



Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών που καθιερώθηκε το 2000, με πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου. 


Φέτος στη Λάρισα αντί για τους Εθελοντές Σαμαρείτες της πόλης μας, βρέθηκε ένα ολιγομελές κλιμάκιο Εθελοντών από την Θεσσαλονίκη, επικουρούμενο από μια Εθελόντρια της Νοσηλευτικής και μια υπάλληλο του τοπικού Ε.Σ., να ενημερώνει το κοινό για την παροχή πρώτων βοηθειών.


Εντύπωση και διάφορα ερωτηματικά προκάλεσε η απουσία των Λαρισαίων Εθελοντών στο κοινό που είχε συνηθίσει να βλέπει τόσα χρόνια ανθρώπους που γνωρίζει από την παρουσία τους σε κάθε εκδήλωση.


Μάλιστα σύμφωνα με σχόλια ανθρώπων που είναι διασώστες σε άλλες εθελοντικές ομάδες η επίδειξη για την παροχή πρώτων βοηθειών δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και είχε αρκετά τεχνικά λάθη ή ελλείψεις.


Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στον αγώνα της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης στο AEL FC ARENA από τον οποίο απείχαν οι Λαρισαίοι Εθελοντές και έτσι αυτός καλύφθηκε από μια ολιγομελή ομάδα επίσης από την Θεσσαλονίκη. Ήταν άτομα τα οποία δεν γνώριζαν τους χώρους και ανεπαρκή σε αριθμό. Φυσικά η προσφορά των Εθελοντών, από όπου και αν προέρχονται, είναι άξια θαυμασμού και συγχαρητηρίων για την ανιδιοτελή προσφορά τους αλλά προκύπτουν προβλήματα ουσίας στο κατά πόσο μπορούν να προσφέρουν σε χώρους που τους είναι άγνωστοι. Όταν δεν γνωρίζεις τα σημεία διαφυγής (έξοδοι κινδύνου) από χώρους όπως το AEL FC ARENA ή το Κηποθέατρο Αλκαζάρ σε περίπτωση ενός έκτακτου περιστατικού είναι λογικό να μη μπορείς να λειτουργήσεις όπως πρέπει.


Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας το τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών-Ναυαγοσωστών Λάρισας απέχει σύσσωμο (πλην 3-4 ατόμων) από τις καλύψεις αυτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη τιμωρία-αποκλεισμό των αρχηγών του από την Κεντρική Διοίκηση ενώ ετοιμάζει και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.


Όπως κι’ αν έχει είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί γρήγορα γιατί και η πόλη στερείται των πραγματικών υπηρεσιών μιας ομάδας έμπειρων και εκπαιδευμένων Εθελοντών και ο Ε.Ε.Σ. εκτίθεται στα μάτια του κοινού.



Στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά η διαφορά από την απουσία των Λαρισαίων Εθελοντών.






















Πηγή: www.postlarissa.gr























































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια