ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

80 + 1 χρόνια από τη δολοφονία του Λόρκα

80 + 1 χρόνια από τη δολοφονία του Λόρκα



ΛΟΡΚΑ... Η πορεία μου στο θέατρο!


“Έδωσα στο θέατρο πολλές ώρες από την ζωή μου. Έχω μια προσωπική και κατά κάποιον τρόπο αγωνιστική αντίληψη για το θέατρο. Θέατρο είναι η ποίηση που βγαίνει από το βιβλίο και γίνεται κάτι το ανθρώπινο, και τότε μιλάει και φωνάζει και κλαίει κι’ απελπίζεται. Το πιο θλιβερό πράγμα στον κόσμο είναι να γράψεις για την πλατεία.”

(Απόσπασμα Συνέντευξης του Λόρκα στην εφημερίδα Heraldo de Madrid 8 Απρίλη 1936.)


Ο Λόρκα ο μουσικός ,ο ποιητής ,ο θεατρικός συγγραφέας, ο ζωγράφος πέφτει νεκρός από τους Φαλαγγίτες του Φράνκο στις 18 Αυγούστου του 1936 στα 38 του χρόνια.

Πόσα άλλα είχε να δώσει; 81 χρόνια μετά τη δολοφονία του παίζονται τα έργα του σε όλες τις σκηνές του κόσμου. Γιατί ο Λόρκα είναι πάνω από όλα ποιητής και η ποίηση είναι παντού.


Στις 16 Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00 μμ η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Ωδείο το αφιέρωμα : “80+1 χρόνια από τη δολοφονία του Λόρκα.”Μέσα από τις φωτογραφίες του,τα θεατρικά του έργα και τα ποιήματά του θα φωτιστεί η προσωπικότητα του μεγάλου Ισπανού δημιουργού.


Συμμετέχουν η συγγραφέας Μπέτυ Μαγρίζου , οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου, Βάνα Καταραχιά, Γιώργος Παπαδοπούλος, οι τραγουδιστές Αλέξανδρος Τσιωνάς και Μαριάννα Ζάχου, οι μουσικοί Ιωάννα Σιωπούδη, Σπύρος Καβαλιεράτος, και Βαγγέλης Τσιαπλές.


Συντονίζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου, επιμέλεια φωτογραφικού υλικού Γιώργος Μποντικούλης.



Σκηνοθεσία Βαγγέλης Κολώνας.







Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια