ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Αθωώθηκε τελικά ο νεαρός αγρότης από τα δικαστήρια του Βόλου για τη συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ

Αθωώθηκε τελικά ο νεαρός αγρότης από τα δικαστήρια του Βόλου για τη συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ



Μετά από πρόταση του εισαγγελέα παρουσία δεκάδων συγκεντρωμένων


Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν νεαρό αγρότη, μέλος της κίνησης πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό, που κατηγορούνταν για στάση από κοινού, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2015, έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ, όπου συζητούνταν ο κανονισμός άρδευσης.


Αφού το Δικαστήριο άκουσε τους μάρτυρες που κατέθεσαν στην υπόθεση, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου και οι συγκεντρωμένοι που είχαν γεμίσει το ακροατήριο και βρισκόταν και στους διαδρόμους, ενώ αποχωρώντας φώναζαν συνθήματα όπως «δημάρχοι και συμβούλοι ακούστε το καλά, κανένας δεν αγγίζει του Πηλίου τα νερά».


Σε δήλωσή του το μέλος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό Βαγγέλης Γαλανόπουλος δήλωσε ότι έγινε αυτό που περίμεναν τα μέλη της κίνησης. «Κάποια στιγμή όλες αυτές οι κατηγορείς σε βάρος του κατηγορούμενου θα εξέπιπταν. Δεν έφταιγε σε τίποτα. Στην ουσία δηλαδή και ξύλο φάγαμε και έψαχναν να βρουν κάποιο να τον βασανίσουν, ένα νεαρό αγρότη τώρα σε ενάμισι χρόνο αναμονή. Νομίζω ότι αυτό είναι μια δικαίωση του αγώνα που κάναμε».


Σύμφωνα με τον κ. Γαλανόπουλο, πιστοποιήθηκε εδώ και από τις αγορεύσεις του εισαγγελέα, φάνηκε η τιμιότητα του αγώνα και οι προθέσεις τους να υπερασπίσουν αυτό το πράγμα που λέγεται νερό.» Το κάνουμε για επτά χρόνια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με ειρηνικό τρόπο όπως κάναμε και εκείνη την ημέρα, να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας να βρισκόμαστε στους χώρους που λαμβάνονται οι αποφάσεις», τόνισε.


Από την πλευρά του ο αθωωθείς κατηγορούμενος επισήμανε ότι το ζήτημα της άρδευσης πρέπει να λυθεί μέσα στα δημοτικά συμβούλια και όχι με ξύλο, χημικά και καταστολή.















Πηγή: www.magnesianews.gr




















































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια