ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

«Ο νέος φορέας να απελευθερωθεί από τη ΝΔ» δηλώνει ο Γιαννης Ραγκούσης από τη Λάρισα




«Αν αθετήσει κάποιος υποψήφιος την υπογραφή του, θα είναι πολιτική αυτοκτονία» υποστήριξε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ένας εκ των 10 υποψηφίων για τη συγκρότηση ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο οποίος περιοδεύει στη Θεσσαλία προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του για τη δημιουργία του νέου φορέα.


Όπως απάντησε ο κ. Ραγκούσης στους προβληματισμούς που υπάρχουν για την επόμενη μέρα της εκλογής του ηγέτη της Κεντροαριστεράς και πως θα κινηθούν οι υποψήφιοι που δεν θα καταφέρουν την εκλογή του, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως οι 10 υποψήφιοι υπογράψαμε γραπτή δήλωση με την οποία δεσμευόμαστε να παραμείνουμε και να υπηρετήσουμε την παράταξη όπου μας χρειαστεί.»Η πολιτική δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά δρόμος ανηφορικός».
«Η χώρα έχει ανάγκη να ξεκολλήσει και χρειάζεται ατμομηχανή. Ο νέος φορέας πρέπει να ηγηθεί την αλλαγή στο πολιτικό σύστημα» ανέφερε, μεταφέροντας τη δική του αντίληψη για το νέο φορέα.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο κ. Ραγκούσης έθεσε 3 προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να σεβαστούν όλοι.

α) Να θεσμοθετήσει την ανανέωση, φέρνοντας στο προσκήνιο νέες δυνάμεις. Επανέλαβε μάλιστα την πρότασή του να υπάρχει ανώτατο όριο στις θητείες των βουλευτών και των Υπουργών. Έως 12 χρόνια βουλευτικής θητείας και έως 8 χρόνια για τους πολιτικούς που έχουν διατελέσει Υπουργοί. Τα στελέχη αυτά θα υπηρετήσουν άλλες θέσεις για παράδειγμα, την αυτοδιοίκηση.

β) Να αλλάξει η πολιτική ατζέντα. Να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη νέα γενιά και στις παραγωγικές ηλικίες

γ) Να αποκτήσει ο φορέας αυτονομία από τα υπόλοιπα κόμματα. Να ακολουθήσει πολιτική στρατηγική απολύτως χειραφετημένη από τη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να απελευθερωθούμε τόνισε ο κ. Ραγκούσης ως παράταξη από τη ΝΔ.


Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε πως «Λέω όχι στη συγκυβέρνηση, δε λέω όχι στη συνεννόηση με τα αντίπαλα κόμματα για το καλό των πολιτών όποια κι αν είναι αυτά, εκτός της Χρυσής Αυγής». Η λύση πρόσθεσε στην επιστροφή των νέων που έχουν αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό, είναι η προσέλκυση επενδύσεων και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε όλοι.









Πηγη: www.ert.gr































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια