ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Δημιουργία Graffiti στη Λάρισα !!!

Δημιουργία Graffiti στη Λάρισα !!!



Το Δίκτυο Νέων Ελλάδας στα πλαίσια του προγράμματος “Hate-free Larissa” διοργανώνει δράση δημιουργίας γκράφιτι με μήνυμα ενάντια στο μίσος στις 14 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη της Λάρισας. Η δράση έχει ως σκοπό την προώθηση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ανοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια πιο δεκτική τοπική κοινωνία και με περισσότερο σεβασμό. Τα γκράφιτι θα δημιουργηθούν σε χώρους στην κοίτη του Πηνειού από καλλιτέχνες που ασχολούνται με το γκράφιτι από τη Λάρισα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 


Ο γενικός στόχος του προγράμματος “Hate-Free Larissa” είναι η ευαισθητοποίηση κατά της ρητορικής μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων στην πόλη της Λάρισας διοργανώνοντας δράσεις οιοποίες θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν τους νέους για την ρητορική μίσους και τα θα τους υποστηρίξουν ώστε να δράσουν ως πρεσβευτές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, την ανοχής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια πιο δεκτική τοπική κοινωνία και με περισσότερο σεβασμό. Στα πλαίσια του προγράμματος θα υλοποιηθούν δράσεις που θα υποστηρίζουν την τέχνη και πιο συγκεκριμένα η φωτογραφία και το street art ως μέσα καταπολέμησης της ρητορικής μίσους.



Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων



Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο φορέας Αlternative Innovative Develepment και υποστηρίζουν η (ΕΟΕΣ) Αμφικτυονία, το πρόγραμμα “LADDER – Local Authorities as Drivers for Development Education and Raising awareness” και χρηματοδοτείται από την ΕΕ στα πλαίσια του προγράμματος DEAR.


















Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος



































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια