ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Δυναμικό παρόν της Ομάδας Εθελοντών Σαμαρειτών Τμήματος Λάρισας στην χθεσινή παρέλαση !!! (ΦΩΤΟ)

Δυναμικό παρόν της Ομάδας Εθελοντών Σαμαρειτών Τμήματος Λάρισας στην χθεσινή παρέλαση !!! (ΦΩΤΟ)



Αλλη "μια νίκη με… πικρή γεύση" κατάφερε η Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Λάρισας στην χθεσινή παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την χθεσινή τους σχετική ανακοίνωση στον "άτυπο πόλεμο" με την Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:


Η ανακοίνωσή αναφέρει χαρακτηριστικά:


Μια νίκη με… πικρή γεύση
Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου πετύχαμε μια νίκη η οποία όμως μας άφησε μια πικρή γεύση για το κατάντημα του Ερυθρού Σταυρού, αποτέλεσμα του τρόπου που αυτός διοικείται από τον Dr και τη παρέα του. Όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για την σωτηρία του Ερυθρού Σταυρού δεν περιμέναμε ότι θα πάρει αυτή την Πανελλαδική έκταση.

Η “παρέα” μαθημένη να διοικεί ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα έλεγχο, όταν άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάποια λίγα από την «διαρκή πορεία ανόδου, ανανέωσης και ανασυγκρότησης των υγιών του δυνάμεων, όπου βρίσκεται τα τελευταία 2.5 χρόνια» τα έχασε και κάνει σπασμωδικές και αστείες κινήσεις.

Η ανανέωση και η ανασυγκρότηση που ευαγγελίζεται ο Dr αφορά τις υγιείς δυνάμεις, δηλαδή το 5% περίπου που του έχει απομείνει. Ολόκληρος ο Ερυθρός Σταυρός δηλαδή ήταν τι; Άχρηστοι; Ανέντιμοι; Ανίκανοι; Και, εκτός από αυτούς που αποκεφαλίσατε, όλοι αυτοί σας έχουν εγκαταλείψει με αποτέλεσμα την τραγική εικόνα που παρουσιάστηκε στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και στα όσα έγιναν το τελευταίο 48ωρο μόνο στην πόλη μας.

Καλέσατε μέσω του συστήματος ΗΛΕΚΤΡΑ (το σύστημα που επικοινωνούν οι Σαμαρείτες Αθήνας) Εθελοντές για την παρέλαση της Λάρισας. Το καταγγείλαμε με στοιχεία όπως και την αντίδραση Εθελοντών. Μαζέψατε 7-8 άτομα, τους φορτώσατε σε ένα βανάκι και τη Παρασκευή 27/10 στις 4 το απόγευμα ξεκίνησαν για Λάρισα. Κάπου στην μέση της διαδρομής πήραν εντολή να επιστρέψουν στην Αθήνα και συγκεντρώθηκαν σε γνωστό σπίτι της Νέας Μάκρης όπου περίμεναν νέες εντολές. Θα πάνε στην Λάρισα; Θα πάνε στην Τρίπολη; Μετά νύχτωσε πολύ και δεν βλέπαμε τι γινόταν. (Βλέπετε εμείς έχουμε και χιούμορ σε αντίθεση με σας). Πάντως δεν πήγαν πουθενά.

Ενημερωμένοι για το ότι θα αντιδράσουμε ενημερώσατε την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας καταγγέλλοντας ότι θα δημιουργήσουμε επεισόδια ή ότι θα διακόψουμε την παρέλαση. Μα δεν είμαστε ίδιοι κύριοι. Διαφέρουμε. Εμείς είμαστε Εθελοντές και εσείς διορισμένοι και έμμισθοι. Το αποτέλεσμα ήταν να μας φυλάνε μπροστά αστυνομικοί, πίσω μας μια ομάδα της ΟΠΚΕ και ανάμεσα μας ήταν και κάποια παιδιά της Ασφάλειας με πολιτικά. Όταν ζητήσαμε από παρόντες αξιωματικούς να κάνουν λίγο στην άκρη οι αστυνομικοί που ήταν μπροστά για να φανεί το πανό μας πήραμε την απάντηση ότι δεν γίνεται γιατί υπάρχει καταγγελία και πρέπει να παραμείνουν εκεί. Λογικό και δικαιολογημένο. Εσείς όμως ταλαιπωρήσατε τόσους ανθρώπους χωρίς λόγο με ένα ακόμη ψέμα σας.

Το αποτέλεσμα ήταν ακόμη μια φορά για σας τραγικό. Ο αριθμός της επιτροπής των αγανακτισμένων Εθελοντών-Σαμαρειτών ήταν διπλάσιος των συμμετεχόντων στην παρέλαση. Και αφού εκθέσατε άλλη μια φορά τον Ερυθρό Σταυρό και τους Εθελοντές-Σαμαρείτες γιατί δεν στείλατε τους 11 συναδέλφους που παρέλασαν στον αγώνα της ΑΕΛ αλλά φέρατε την “μεταφερόμενη εδώ κι’εκεί” ομάδα της Θεσσαλονίκης; Σας περισσεύουν χρήματα για μετακινήσεις; Αν ναι, δώστε τα στους εργαζόμενους ή σε όποιον άλλο χρωστάτε. Αν χάστε την λίστα με αυτούς που χρωστάτε επειδή είναι μεγάλη, να σας βοηθήσουμε. Την έχουμε εμείς.

Μετά την παρέλαση ενδιαφέρον για τις κινητοποιήσεις μας έδειξαν Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός που είχε μια σύντομη συνομιλία με τον τ. Αρχηγό του Τμήματος Τάσο Βασιλείου (ο οποίος ήταν παρών παρά το πρόβλημα από ένα ατύχημα που είχε) και πολλά από τα τοπικά ΜΜΕ. Θα ενημερωθούν όλοι για ότι συμβαίνει παντού γιατί η Λάρισα είναι μόνο ένα μικρό μέρος του προβλήματος. Απλά εμείς ορθώσαμε το ανάστημα μας απέναντι στην πολιτική εκφοβισμού και αποκεφαλισμών. Και – πιστέψτε μας – το ανάστημα μας είναι τεράστιο γιατί είναι ηθικό ανάστημα, χωρίς “πλάτες”. Ξέρετε εσείς.

Αλλά δείτε σε εικόνες που καταντήσατε τον Ε.Ε.Σ. 


















Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια