ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ηλικιωμένων, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων διοργάνωσε σε κέντρο της πόλης μας μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 600 μέλη του ΚΑΠΗ Λάρισας.


Οι ηλικιωμένοι παραμένουν ο θεμέλιος λίθος των οικογενειών και των αξιών που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά . Στους ανθρώπους που δούλεψαν και μόχθησαν δεν ταιριάζει το κοινωνικό περιθώριο και η απομόνωση . Καθημερινό μέλημα του Δήμου Λαρισαίων είναι η υποστήριξη και η φροντίδα της ευάλωτης και ευαίσθητης αυτής κοινωνικής ομάδας που δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση. Η εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας, όπως μαθήματα χορού & ηλεκτρονικών υπολογιστών, προγράμματα γυμναστικής, δωρεάν εκδρομές και το πρόγραμμα ‘Θερινά μπάνια’, η ένταξη για πρώτη φορά στη λειτουργία του προγράμματος των ΚΑΠΗ των ηλικιωμένων των χωριών του πρώην Δήμου Κοιλάδας, η επανέκδοση της εφημερίδας ‘Μαρίνος Αντύπας’, οι δεκάδες εκδηλώσεις αναδεικνύουν μια διαφορετική, αναβαθμισμένη λειτουργία του θεσμού των ΚΑΠΗ. Η Τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων τόνισαν στους χαιρετισμούς τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δεληγιάννης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιαούσης.


Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης και εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 70 μέλη των ΚΑΠΗ από την περίοδο του καλοκαιριού. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε χορευτικό πρόγραμμα από τα τμήματα των ΚΑΠΗ με υπεύθυνη δασκάλα τη κα Χαλβατζή Παναγιώτα . Την εκδήλωση πλαισίωσε με μεγάλη επιτυχία η χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Μάτη. Επίσης απαγγέλθηκαν ποιήματα αφιερωμένα στη Τρίτη Ηλικία.





Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος, αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Σούλτης Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δεληγιάννης Δημήτρης, και Πρασίνου και Αμαξοστασίου κ.Ζαούτσος Γεώργιος. Παρευρέθηκαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ.Καφφές Θεόδωρος, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος των ΚΑΠΗ κ. Τσιαούσης Κων/νος, ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος σε θέματα Πρόνοιας κ Μιχάλης Αναστασίου, οι Πρόεδροι της 1ης και 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Δαούλας Γεώργιος, και κ. Ζέβλας Κων/νος η Διευθύντρια της Πρόνοιας κα Ζιώγα Ευθυμία, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ.Μπαξεβάνου Σταυρούλα, και οι εργαζόμενοι των ΚΑΠΗ .







Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια