ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πριν από πολλά, πολλά χρόνια...» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πριν από πολλά, πολλά χρόνια...» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας



Ανοιχτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 3+ διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 11:30 στο πλαίσιο της έκθεσης «Πολιτεία: Μία βιωματική-διαλεκτική προσέγγιση μισόν αιώνα μετά...». 



Στην έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβρη στην Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 με τίτλο «Πόλε(ι)ς», παρουσιάζονται είκοσι τρία έργα σύγχρονων δημιουργών από την Θεσσαλία. Οι καλλιτέχνες δούλεψαν το θέμα μέσα από έναν βιωματικό και διαλεκτικό διάλογο με το εμβληματικό έργο του Αγήνορα Αστεριάδη «Πολιτεία».



Κατά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πριν από πολλά, πολλά χρόνια...» τα έργα της έκθεσης ζωντανεύουν με την χρήση της αφήγησης και του μουσειακού θεάτρου, δημιουργώντας εναλλακτικές διαδρομές ψυχαγωγίας και μάθησης. Η πόλη παρουσιάζεται μέσα από θρύλους, παραδόσεις και λαϊκές ιστορίες, ώστε οι αφηγηματικές δυνατότητες του χώρου μεγαλώνουν και η μουσειακή εμπειρία των παιδιών διευρύνεται με έναν εναλλακτικό τρόπο. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την «Πολιτεία» του Αστεριάδη και τα υπόλοιπα έργα της έκθεσης, μέσα από την ιστορία της Σαλαμπριάς που την ’κρύψαν οι νεράιδες στα κατάβαθα της γης· την περιπέτεια τριών αδερφών που γύρευαν τη μάνα τους· τον παροιμιώδη έρωτα του Λίγκου και της Πίνδου, αλλά και την ιστορία μιας πανέμορφης νύμφης που οι αρχαίοι κάτοικοι την έλεγαν Λάρισα. Ακόμη, θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά, να παίξουν με αντικείμενα της έκθεσης και να απολαύσουν σύγχρονες και παλιές εκδοχές της πόλης.



Ημερομηνία: Κυριακή 15 Οκτωβρίου
Ώρα: 11:30 (διάρκεια 90’)

Ηλικία παιδιών: από παιδιά 3 ετών έως 7 ετών


Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις: 2410-672499 (ώρες 9:00-13:00 καθημερινές)
E-mail: info@katsigrasmuseum.gr


Σχεδιασμός/υλοποίηση: Κρυσταλλία Μακατού



Είσοδος ελεύθερη.


































Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος




































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια