ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κάθετα αντίθετος με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου ο Βασίλης Κόκκαλης

Κάθετα αντίθετος με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου ο Βασίλης Κόκκαλης



Νέο εμπόδιο για την κυβέρνηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, καθώς ο Λαρισαίος βουλευτής των ΑΝΕΛ και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης με δήλωσή του τονίζει ότι διαφωνεί με την επίμαχη διάταξη.



Συγκεκριμένα, ο βουλευτής υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ανοίγει "πόρτα" υιοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια. 


Η δήλωση Κόκκαλη:


"Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του κάθε ανθρώπου είναι αναφαίρετο και αυτονόητο σε κάθε υγιή δημοκρατία, εφόσον όμως δεν αντίκειται σε θεμελιώδεις διατάξεις όπως το Ελληνικό Σύνταγμα το οποίο προστατεύει το θεσμό της οικογένειας σύμφωνα με τα επικρατούντα χρηστά ήθη και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.


Συγκεκριμένα, με τις εν λόγω διατάξεις ανοίγει η «πόρτα» για υιοθεσία τέκνου από ετερόφυλα ζευγάρια που στην ουσία θα είναι ομόφυλα, γεγονός που αντίκειται στο σύνταγμα, στον αστικό κώδικα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση δικαιωμάτων των παιδιών, η οποία ευθέως και όχι πλαγίως ορίζει πως η οικογένεια ορίζεται από άνδρα και γυναίκα.


Επιπρόσθετα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ο προβληματισμός για το κατά πόσον ένα παιδί – έφηβος μόλις 15 ετών, διαθέτει την επάρκεια κρίσης που απαιτείται για να ληφθεί μία τόσο σημαντική απόφαση για τη ζωή του. Πολλώ δε μάλλον, όταν η ίδια η πολιτεία δεν επιτρέπει το δικαίωμα ψήφου σ’ αυτή την ηλικία, αναγνωρίζοντας καταφανέστατα την έλλειψη της προαναφερθείσας κριτικής ικανότητας.


Για τους παραπάνω λόγους διαφωνώ με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στην αλλαγή φύλου."
















Πηγή: www.kosmoslarissa.gr































































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια