ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΝΤΡΟΠΗ: Προσπάθεια εξαπάτησης των Λαρισαίων από τον Ε.Ε.Σ.

ΝΤΡΟΠΗ: Προσπάθεια εξαπάτησης των Λαρισαίων από τον Ε.Ε.Σ.


Κάθε χρόνο στις παρελάσεις που γίνονται σε κάθε πόλη οι Εθελοντές Σαμαρείτες αποσπούν το αυθόρμητο χειροκρότημα του κόσμου για τις υπηρεσίες και το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρουν σε κάθε εκδήλωση, αθλητική ή πολιτιστική. Γι’ αυτό παρελαύνουν με τόση υπερηφάνεια Γιατί αυτή είναι η μοναδική ανταμοιβή τους. Το χειροκρότημα του κόσμου.


Φέτος τα πράγματα αλλάζουν. Μετά από την πολιτική της Διοίκησης να αποκεφαλίζει ή να ωθεί σε παραιτήσεις ή αποχή ολόκληρα τμήματα με αποτέλεσμα το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας να μη διαθέτει τον κατάλληλο αριθμό ατόμων για να καλύψει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 


Η λύση βρέθηκε όμως. Θα στρατολογήσουμε Εθελοντές από την Αθήνα και θα κοροϊδέψουμε τα “βλαχάκια της Λάρισας”. Έτσι από το σύστημα ΗΛΕΚΤΡΑ που είναι στο σύστημα επικοινωνίας του Τμήματος Αθηνών αναζητούνται Εθελοντές για να παρελάσουν στην Λάρισα. 





Είμαστε περίεργοι για το πόσο “περήφανοι” θα νιώθουν οι συνάδελφοι Σαμαρείτες (οι οποίοι φυσικά δεν φταίνε σε τίποτα) που τους στέλνουν σε «διατεταγμένη υπηρεσία» εξαπάτησης μιας ολόκληρης πόλης και πως νιώθουν οι Λαρισαίοι που θα βλέπουν κάποιους άγνωστους να παρελαύνουν. Χρόνια συνήθισαν να βλέπουν τα δικά τους παιδιά, τον φίλο τους, τον γείτονα τους, τον συγγενή τους και αυτούς χειροκροτούσαν. Τώρα;


Πόση ντροπή και πόσο εξευτελισμό θα δεχθεί ακόμη ο Ερυθρός Σταυρός στο όνομα κάποιων σκοπιμοτήτων μιας μικρής ομάδας διορισμένων και έμμισθων που τον θεωρούν κτήμα τους;


Γιατί το ίδιο συμβαίνει για καλυφθεί και η παρέλαση της Τρίπολης. 


Και οι ίδιοι οι Σαμαρείτες της Αθήνας άρχισαν να διαμαρτύρονται και να αποδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές. Επειδή είναι τραγικό να χρησιμοποιούνται (ίσως και εκβιάζονται ή να εξαπατούνται) νέα παιδιά για να κάνουν κάποιοι τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. 


Με το ήθος και την αξιοπρέπεια που αρμόζουν στον πραγματικό Εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού θα δείξουμε στον κόσμο της Λάρισας ποιοί είναι οι ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ Σαμαρείτες.


Αδιάψευστος μάρτυρας, όλων αυτών, είναι οι φωτογραφίες από την πρόσκληση των Αθηναίων Εθελοντών και από τις πρώτες αντιδράσεις από κάποιους που δεν σκύβουν το κεφάλι.









Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια