ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Οι κινητήρες Wankel της Mazda επιστρέφουν

Οι κινητήρες Wankel της Μazda επιστρέφουν



Το 2019 θα επανέλθει στην παραγωγή ο περίφημος περιστροφικός κινητήρας Wankel της Mazda, έχοντας βέβαια έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με το παρελθόν, όπως επιβεβαίωσε επίσημα ο Υπεύθυνος Κινητήρων της ιαπωνικής φίρμας.



Ο κ. Mitsuo Hitomi λοιπόν, μιλώντας στο βρετανικό Autocar αποκάλυψε ότι ο Wankel θα επιστρέψει στην εταιρεία, όχι όμως παίζοντας το ρόλο του βασικού κινητήρα ενός νέου μοντέλου, αλλά ως ένα μοτέρ που θα χρησιμοποιείται για να παράγει ενέργεια και να φορτίζει τις μπαταρίες ενός ηλεκτρικού μοντέλου, αυξάνοντας την αυτονομία του. Μάλιστα ο κ. Hitomi τόνισε ότι η Mazda επέλεξε τον Wankel για αυτό το ρόλο όχι για λόγους κατανάλωσης σε σχέση με έναν «συμβατικό» βενζινοκινητήρα (δεν είναι πιο οικονομικός), αλλά κυρίως για το γεγονός ότι είναι πολύ πιο ήσυχος στη λειτουργία του σε σχέση με έναν αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης. 


Σε ό,τι αφορά τώρα στο εάν θα δούμε κάποιον Wankel στο μέλλον ως το κύριο μοτέρ ενός μοντέλου της Mazda, ο κ. Hitomi αποκάλυψε ότι όντως η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει έναν νέο Wankel για αυτό το ρόλο, όμως προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί το πότε θα μπει στην παραγωγή και σε ποιο μελλοντικό μοντέλο της φίρμας. Να θυμίσουμε ότι η τελευταία χρονιά που υπήρξε μοντέλο της Mazda με κινητήρα Wankel στην αγορά ήταν το 2012, όταν και σταμάτησε η παραγωγή του RX-8. Το 2015 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, η Mazda είχε επανέλθει με το πρωτότυπο RX-Vision των φωτογραφιών μας, που διέθετε μια νέα γενιά Wankel (Skyactiv-R) για την κίνησή του, όμως έκτοτε δεν έχει προχωρήσει στην παραγωγή κάποιου μοντέλου με το μοτέρ αυτό. 











Πηγή: www.protothema.gr









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια