ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η ημέρα του 6ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η ημέρα του 6ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου



Η σημαία έπεσε και έδωσε τη σήμα της εκκίνησης για το 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου.



45 αυτοκίνητα αντίκες, που κυκλοφορούν πάνω από 35 χρόνια στους ελληνικούς και όχι μόνον δρόμους, καλοσυντηρημένα με αγάπη και μεράκι από τους ιδιοκτήτες τους ξεκίνησαν το διήμερο ταξίδι στον Νότιο Δυτικό Όλυμπο και τον Κίσσαβο.


Είναι ένα σπουδαίο γεγονός για την προβολή της περιοχής μας, σημείωσαν οι διοργανωτές κκ. Κων/νος Σκριάπας πρόεδρος του Δικτύου ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ, Αριστοτέλης Δουλόπουλος Πρόεδρος της Λέσχης Κλασικών Αυτοκινήτων Βόλου και Γιώργος Τσάλιος πρόεδρος Λέσχης Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας.





Σήμερα, 1η μέρα του αγώνα τα πληρώματα των οχημάτων ακολούθησαν τη διαδρομή Γιάννουλη, Τύρναβος, Δαμάσι, Μεσοχώρι, Δομένικο, Στεφανόβουνο, Γαλανόβρυση, Ελασσόνα (κεντρική ανασυγκρότηση) ,Μ. Ελευθεροχώρι, Ιππικός Όμιλος Ολύμπου -Πύθιο, Καλλιθέα, Ολυμπιάδα, Κρυόβρυση, Συκαμινέα, Καρυά, Καλλιπεύκη , Γόννοι, Μακρυχώρι και επέστρεψαν στη Λάρισα για διανυκτεύρεση.



Αύριο Κυριακή, 2η μέρα του αγώνα η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 από την πλατεία Αγ. Βελλησαρίου για να συνεχίσουν τη διαδρομή στον Κίσσαβο. Θα περάσουν από: Συκούριο, Πουρνάρι, Ελάτεια, Ευαγγελισμός, Κοιλάδα Τεμπών, Στόμιο, Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά, Παλλιουριά, Βελίκα, Αγιόκαμπος και Σκήτη. Ο τερματισμός και η τελετή απονομών θα γίνουν από τον οικοδεσπότη, το Δήμο Αγιάς.






Το Ράλι Ολύμπου δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά ακριβείας στο χρόνο και την ταχύτητα σε ειδικές δοκιμασίες (Regularity), γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα απαιτητικό. Είναι χρονομετρημένες διαδρομές και οι οδηγοί θα πρέπει να τις διανύσουν στο χρόνο που ορίζεται με μαθηματική ακρίβεια, διαφορετικά αφαιρούνται βαθμοί.



Όλα τα αυτοκίνητα έχουν μεγάλη ιστορία που οι ιδιοκτήτες τους φροντίζουν να διατηρούν ζωντανή. Ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας να λάβουν μέρος στο ράλι και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Θεσσαλίας.



Μεταξύ αυτών το Mini Cooper 1300 μοντέλο του 1979, αυτοκίνητο του αείμνηστου οδοντιάτρου και προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, Μπαρμπή Βοζαλή.



Το αυτοκίνητο του αείμνηστου Μπαρμπή Βοζαλή



Περίοπτη κατείχε η HILLMAN MINX του 1958, που παρά τα 59 της χρόνια είναι πρωταθλήτρια και έχει διανύσει περισσότερα από 1 εκ. χιλιόμετρα.



HILLMAN MINX 1958


Τα βλέμματα των θαυμαστών του μηχανοκίνητου αθλητισμού τράβηξε η JAGUAR Mk 2/200 του 1968, αυτοκίνητο που γνωρίζουμε που χρησιμοποιούσαν οι άντρες της μαφίας σε ταινίες του Αγγλικού κινηματογράφου.






Το 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου διοργανώνεται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς. Φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου ανθρώπου του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και προέδρου του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης επί 40 χρόνια, Αντώνη Παρταλιού, που χάθηκε πρόσφατα.












Πηγη: www.ert.gr























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια