ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών “Σώστε τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ” - Κλιμάκωση του αγώνα

Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών “Σώστε τον ΕΡΥΘΡΟ  ΣΤΑΥΡΟ” - Κλιμάκωση του αγώνα



Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των Ερυθροσταυριτών σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο την Λάρισα, μετά την κόντρα που έχει προκύψει με την Κεντρική Διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού αλλά και τις παραιτήσεις μελών του ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του ΕΕΣ των προηγουμένων ημερών. 


Με μια αιχμηρή επιστολή ανακοίνωσαν Πανελλαδική κινητοποίηση και αποκαλύψεις. 


Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών αναφέρει τα εξής:



Το ποτήρι ξεχείλισε. 

Ανακοινώνουμε σήμερα την δημιουργία της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών “Σώστε τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ” που αποτελείται από ομάδες αγανακτισμένων Ερυθροσταυριτών σχεδόν από όλη την Ελλάδα.

Ερυθροσταυρίτες (Εθελοντές, μέλη Περιφερειακών Δ.Σ. και εργαζόμενοι) από όλη την Ελλάδα βλέπουμε με οδύνη τον Ε.Ε.Σ. να διαλύεται στο όνομα σκοπιμοτήτων και δημιουργίας ενός στρατού από αρεστούς και υπάκουους.

Υπάκουοι είμαστε και εμείς, αλλά στην ιδέα του κινήματος και όχι στις διαθέσεις καμιάς διορισμένης διοίκησης και του περιβάλλοντος της.

Μια διοίκηση που διορίστηκε από τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη με εντολή να διενεργήσει εκλογές σε έξι (6) μήνες με διάφορα νομικά τερτίπια παραμένει για έκτο εξάμηνο στην θέση της.

Στο διάστημα αυτό ο Πρόεδρος κ. Αυγερινός τηρεί τον λόγο του και υλοποιεί το πλάνο του το οποίο το ανακοίνωσε σε δημόσια εκδήλωση (κοπή πίτας) στην Θεσσαλονίκη: «Τον Ερυθρό Σταυρό θα τον κάνω όπως θέλω εγώ ή θα τον κλείσω».

Κύριε Πρόεδρε αγοράσατε κανέναν Ε.Ε.Σ. και δεν το ξέρουμε; Αν ναι, ανακοινώστε το επίσημα. Διαφορετικά να κάνετε ότι θέλετε και να το κλείνετε όποτε θέλετε όταν ανοίξετε δικό σας Φαρμακείο. Μέχρι τότε ή υπηρετήστε τον Ε.Ε.Σ. σύμφωνα με τις επιταγές του Κ.Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.Ε.Σ./IFRC) της Γενεύης ή παραιτηθείτε.

Εδώ και μια διετία περίπου υπάρχει μια συνεχής αποδόμηση του Ε.Ε.Σ. από έμπειρα στελέχη που επί σειρά ετών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.

Εξοντωτικές τιμωρίες με αστείες και παράτυπες δικαιολογίες, παραγκωνισμοί, διαγραφές και εξαναγκασμοί σε παραίτηση είναι στην ημερήσια διάταξη.

Τιμωρίες που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αποπομπή από θέσεις ευθύνης (π.χ. Αρχηγός τμήματος) αλλά με ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ άσκησης της Εθελοντικής προσφοράς προς συνανθρώπους μας. Ποιος άλλος εκτός από τον Θεό μπορεί να τιμωρήσει την Ελληνική κοινωνία; Εκτός αν τον έχετε υποκαταστήσει.

Ο όρος «απολογία» σας είναι άγνωστος, η έκφραση γνώμης για οποιοδήποτε θέμα απαράδεκτη, τα mails που παρακάμπτουν τα Περιφερειακά Συμβούλια που τα έχετε καταντήσει διακοσμητικά στοιχεία και ο εκφοβισμός των Ερυθροσταυριτών καθημερινότητα.

Καταδικασμένοι από την Δικαιοσύνη υπάλληλοι αναλαμβάνουν να σώσουν και να αναδιοργανώσουν τμήματα ενώ θα έπρεπε να έχουν αποπεμφθεί.

Πολλές και διάφορες αναθέσεις (αντί διαγωνισμών) που χρήζουν διερεύνησης.

Δημιουργία νέου καταστατικού-εκτρώματος και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. Ανά περίπτωση χρησιμοποιείται το παλιό ή το νέο καταστατικό για να δικαιολογηθούν αποφάσεις περίεργες έως παράλογες. Εκτός αν κρύβει κάτι άλλο η πρακτική αυτή που δεν το γνωρίζουμε εμείς.

Και αναφερόμαστε μόνο σε κάποια γενικά στοιχεία που είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Μέχρι σήμερα κρύβατε όσα συμβαίνουν σε όλη τη Ελλάδα καλυπτόμενοι από την δική μας ανοχή και την αποδοχή της λογικής να «μη βγαίνει τίποτα προς τα έξω». Και ότι έβγαινε, παρέμενε στα άδυτα του 5ου ορόφου της Λυκαβηττού ή στα στενά όρια της κάθε τοπικής κοινωνίας. Που να μάθουν η Καβάλα και η Τρίπολη τι γινόταν στον Πειραιά και στην Λάρισα ή στο Πύργο.

Τέλος όμως αυτά κύριε Πρόεδρε.

Ανακοινώνουμε σήμερα την δημιουργία της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών “Σώστε τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ” που αποτελείται από ομάδες Ερυθροσταυριτών σχεδόν από όλη την Ελλάδα και δημιουργείται με ένα σκοπό.

Να φέρνει στο φως της δημοσιότητας πανελλαδικά ότι συμβαίνει σε κάθε πόλη αλλά και στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ. Και να είστε σίγουροι πως το υλικό που υπάρχει είναι πολύ και ενδιαφέρον. Στην Κίνηση συμμετέχουν, μέχρι στιγμής, ομάδες Ερυθροσταυριτών από τις πόλεις: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΛΑΡΙΣΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΘΗΝΑ. Για ευνόητους λόγους τα ονόματα Εθελοντών που γλύτωσαν τον αποκεφαλισμό, μέλη Περιφερειακών Δ.Σ. και εργαζόμενοι δεν θα δημοσιοποιούνται. Θα είναι όμως η βασική πηγή πληροφοριών και εγγράφων που θα δημοσιεύονται.

Στην Πανελλήνια Κίνηση, θα είμαστε όλοι ισότιμοι, δεν θα υπάρχουν επικεφαλής (Πρόεδροι, Διευθυντές, Αρχηγοί, κ.λ.π.) γιατί δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Λόγω γεωγραφικής θέσης αποφασίσαμε από κοινού ο συντονισμός να γίνεται από την Λάρισα εκεί όπου σύντομα θα δοθεί μια συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ όλης της χώρας για την επικρατούσα σήμερα κατάσταση στον Ε.Ε.Σ.

Δεν είμαστε εμείς και δεν θα γίνουμε οι δικαστές. Είμαστε Έλληνες πολίτες και κυρίως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Είμαστε ο πραγματικός Ε.Ε.Σ. και σημαία μας θα είναι η διαφάνεια.

Εμείς θα δημοσιοποιούμε όλα όσα συμβαίνουν με αποδεικτικά στοιχεία μόνο επίσημα έγγραφα και επώνυμες καταγγελίες και θα τα προωθούμε στις αρμόδιες αρχές. Κ.Δ.Σ. Γενεύης, Ελληνική Κυβέρνηση και κόμματα, Δικαστικές αρχές και στα ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί θα κρίνουν.

Και η κοινωνία…


Για την Π.Κ.Ε. “Σώστε τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ” 
Ομάδα Ερυθροσταυριτών ΛάρισαςΟμάδα Ερυθροσταυριτών ΠειραιάΟμάδα Ερυθροσταυριτών ΘεσσαλονίκηςΟμάδα Ερυθροσταυριτών ΗρακλείουΟμάδα Ερυθροσταυριτών ΤρίποληςΟμάδα Ερυθροσταυριτών ΙωαννίνωνΟμάδα Ερυθροσταυριτών ΚαβάλαςΟμάδα Ερυθροσταυριτών Αθήνας








Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια