ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM

Δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM



Το πράσινο φως έδωσε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας - Με τη σημερινή εκταμίευση, η οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα ανέρχεται στα 40,2 δισ. Ευρώ



Το πράσινο φως έδωσε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) στη έκδοση υποδόσης ύψους 800 εκατομμυρίων Ευρώ στην Ελλάδα για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. 


Πρόκειται για το υπόλοιπο ποσό της τρίτης δόσης της χρηματοδοτικής συνδρομής του ΕΜΣ που εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου 2017. Το ποσό αυτό θα εκταμιευθεί τώρα σε ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών.


Με την σημερινή εκταμίευση, η οικονομική βοήθεια του ΕΜΣ για την Ελλάδα ανέρχεται στα 40,2 δισ. Ευρώ, με συνολικό ποσό προγράμματος έως και 86 δισ. Ευρώ. Ο ΕΜΣ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης έχουν μέχρι στιγμής εκταμιεύσει 182 δισ. Ευρώ στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του ποσού που εγκρίθηκε σήμερα), καθιστώντας τα ταμεία διάσωσης ως τον μεγαλύτερο πιστωτή της Ελλάδας. Το τρέχον πρόγραμμα ESM για την Ελλάδα προγραμματίζεται να λήξει τον Αύγουστο του 2018. 



Η ανακοίνωση του ESM

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε το απόγευμα της Πέμπτης την υπο-δόση των 800 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα με σκοπό την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ESM λίγο μετά τις 21.30 ώρα Έλλάδας. 


Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το ποσό αυτό ήταν το υπόλοιπο της τρίτης δόσης από τον ESM η οποία εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου. Σημειώνεται επίσης ότι η αποδέσμευση του ποσού ήρθε μετά από μια θετική αξιολόγηση από τους Θεσμούς για τη μείωση του καθαρού ύψους των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 


"Σημειώνουμε με ικανοποίηση τη συνεχιζόμενη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το ποσό των ληξιπρόθεσμων που μειώθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες σημαίνει ότι Ελλάδα έχει ξεπεράσει το στόχο που ετέθη στο πρόγραμμα και αυτό αναμένουμε ότι θα έχει θετική επίπτωση στην οικονομία της χώρας. Ελπίζω ότι η καλή μας συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστεί έτσι ώστε η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος να ολοκληρωθεί εγκαίρως" τόνισε επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. 













Πηγή: www.protothema.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια