ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Συναγερμός στο Λονδίνο: Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας -11 τραυματίες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συναγερμός στο Λονδίνο: Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας -11 τραυματίες (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο Λονδίνο, όταν όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τραυματίζοντας 11 άνθρώπους. 


Eκατοντάδες τρομοκρατημένοι τουρίστες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να αποφύγουν ένα μαύρο Toyota, που παρέσυρε 11 ανθρώπους. 


Μετά από «μύλο» δηλώσεων της αστυνομίας, που αρχικά δήλωσε ότι το περιστατικό δεν είναι ύποπτο και στη συνέχεια ανασκεύασε λέγοντας ότι «δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο», η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. 


Ο οδηγός του οχήματος έχει ήδη συλληφθεί από την αστυνομία, που επιβεβαίωσε το περιστατικό και ζήτησε από πολίτες που έχουν πληροφορίες για αυτό να επικοινωνήσουν με τις αρχές. 


Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγη ώρα μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδος στο Νότιο Κένσινγκτον του Λονδίνου και σε μία περιοχή όπου κυκλοφορούν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες. 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος ανέβηκε στο πεζοδρόμιο έξω από το μουσείο μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. 






Τότε, τον ακινητοποίησε μια ομάδα περίπου έξι περαστικών, μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία. 


Ενας από τους περαστικούς, όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα Independent, κρατούσε από το χέρι και την μικρή κόρη του -ηλικίας περίπου 4 με 5 ετών. 


«Πιστεύουμε ότι ένας ικανός αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί. Οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο σημείο» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Λονδίνου. 






Οι τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε πολίτες στο δρόμο έξω από το μουσείο. Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή. 


Το μουσείο σε ανάρτησή του στο Twitter ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές μετά από ένα «σοβαρό περιστατικό» που συνέβη έξω από τους χώρους του, ενώ θα ανακοινώσει περισσότερα αργότερα.




Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε βρετανικές εφημερίδες ότι το όχημα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους πολίτες. 


O Kόνορ Χόνεϊμάν, από το Εσεξ, που περίμενε στην ουρά για να επισκεφτεί το μουσείο δήλωσε στο BBC: «Ακούσαμε ένα φρικτό ήχο και τη μηχανή ενός αυτοκινήτου. Ολοι άρχισαν να τρέχουν προς τα μέσα ουρλιάζοντας». 


«Εμείς τρέχαμε προς τα μέσα, και όλοι μας ακολουθούσαν, την ώρα που οι υπάλληλοι της ασφάλειας έβγαιναν προς τα έξω για να κλείσουν την είσοδο. Επικράτησε χάος μέχρι να φτάσει η αστυνομία» τόνισε ο ίδιος. 


Σοκαρισμένοι, όσοι βρέθηκαν στο σημείο γράφουν σε κοινωνικά δίκτυα για το περιστατικό. «Μόλις είδα ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο. Είμαι ασφαλής» έγραψε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Ενας τύπος προσπάθησε να πατήσει ανθρώπους με το αυτοκίνητο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας».


Aίσθηση, προκάλεσε και η μαρτυρία της Κέιτι Κρέιν, η οποία έβγαινε από το μουσείο την ώρα που η αστυνομία είχε πλέον συλλάβει τον οδηγό του οχήματος. 


«Εδειχνε πραγματικά υπερήφανος για τον εαυτό του, γελούσε» είπε η γυναίκα. 


















Πηγή: iefimerida.gr























« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια