ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΣΟΚ! Σκηνές κατάντιας για τον Ε.Ε.Σ. στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

ΣΟΚ! Σκηνές κατάντιας για τον Ε.Ε.Σ. στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)



Κρίμα! Ντροπή! Αίσχος!


Δεν βρίσκουμε άλλες λέξεις για να χαρακτηρίσουμε την κατάντια τους. Σε κάθε παρέλαση τα περισσότερα χειροκροτήματα αποσπούσαν οι καταδρομείς των Ενόπλων Δυνάμεων και τα Σώματα του Ερυθρού Σταυρού και κυρίως οι Σαμαρείτες. 


Φέτος η εικόνα έδειχνε σε πολλές πόλεις ξεκάθαρα τι σημαίνει αυτό που διατυμπανίζει συνέχεια ο Dr Πρόεδρος, τη «διαρκή πορεία ανόδου, ανανέωσης και ανασυγκρότησης των υγιών του δυνάμεων, όπου βρίσκεται τα τελευταία 2,5 χρόνια ο Ε.Ε.Σ.».


Για αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι που ο Ε.Ε.Σ. να αποκτήσει πάλι την παλιά του αίγλη αλλά κυρίως για να μην είναι ένας Οργανισμός που θα τον χρησιμοποιούν κάποιοι για να φωτογραφίζονται και να κάνουν δημόσιες σχέσεις αλλά να προσφέρει και πάλι πραγματικό έργο στη Ελληνική κοινωνία. Για καλύτερο συντονισμό πήραμε ομόφωνα δυο αποφάσεις. Λόγω γεωγραφικής θέσης αλλά και επειδή από εκεί ξεκίνησε ο αγώνας ορίζουμε σαν Συντονιστικό Κέντρο την Λάρισα ώστε να μπορούμε εύκολα να κάνουμε τις συναντήσεις μας όταν χρειάζεται. Επίσης για να μπορεί να γίνεται καλύτερα και πιο γρήγορα η επικοινωνία μας, με τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλης της Ελλάδας, αναθέσαμε την εκπροσώπηση μας σε αυτά στην Mustgroup και στον υπεύθυνο της Φώτη Βακιρτζηδέλη τους οποίους και ευχαριστούμε για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών. Η αρμοδιότητα τους θα είναι μόνο η κοινοποίηση των Δελτίων Τύπου που θα βγάζει η Πανελλήνια Κίνηση και οι επαφές με τα ΜΜΕ χωρίς άλλη δικαιοδοσία.


Το mail επικοινωνίας είναι: erithrostavrites@gmail.com 


Ομάδες Ερυθροσταυριτών που είναι μέλη της Πανελλήνιας Κίνησης Ερυθροσταυριτών “ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ” μας έστειλαν εικόνες που σοκάρουν. 



ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ένα δυναμικό και δραστήριο τμήμα Σαμαρειτών διαλύθηκε, αποκεφαλίστηκε ο αρχηγός του (με την γνωστή τιμωρία του 1 έτους) και σήμερα υπολειτουργεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 32 Εθελοντές Σαμαρείτες που παρέλασαν το 2016 και οι 13 που κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 2017.






ΚΑΒΑΛΑ 

Περίπου 15 εθελόντριες του τμήματος εθελοντών νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού Καβάλας δεν δέχτηκαν να παρελάσουν στον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση που δέχονται με αποτέλεσμα η παρέλαση στην Καβάλα να πραγματοποιηθεί με μόλις 4 άτομα από το τμήμα. Αυτά αναφέρονται στην τοπική ιστοσελίδα OfftheRecord.net.gr



ΤΡΙΠΟΛΗ

Ο απόλυτος ξεπεσμός. Δύο (μόνο) κυρίες διέσωσαν την τιμή του Ε.Ε.Σ παρελαύνοντας με την σημαία του. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και ντροπή σε αυτούς που κατάντησαν έτσι τον Ερυθρό Σταυρό. Η φωτογραφία είναι της δημοσιογράφου Μαίρης από το site pna.gr






ΙΩΑΝΝΙΝΑ 

Από τα πιο εύρωστα τμήματα κάποτε. Παρέλαυναν δεκάδες Εθελοντές Σαμαρείτες ενώ φέτος μετά την (ουσιαστική) διάλυση του με το ζόρι μαζεύτηκε μια 12άδα για να παρελάσει. 






ΛΑΡΙΣΑ

Εδώ τα πράγματα είναι πιο διαφορετικά και πιο εντυπωσιακά. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες νιώθοντας οι ίδιοι τιμωρημένοι από την άδικη τιμωρία των αρχηγών δεν απέχουν μόνο αλλά δημιούργησαν και μια Ομάδα η οποία διαμαρτύρεται και αγωνίζεται για να βγάλει στην επιφάνεια όλα όσα συμβαίνουν. Συσπειρώθηκαν μαζί τους πολλές πόλεις και δημιούργησαν ένα φορέα καταγγελιών, την Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών. Έτσι διοργάνωσαν και πάλι μια διαμαρτυρία με το γνωστό πανό «Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό». Χαρακτηριστικό είναι ότι οι διαμαρτυρόμενοι ήταν υπερδιπλάσιοι από τους 11 συναδέλφους μας που παρέλασαν. 






Μετά από αυτές τις εικόνες το μήνυμα μας «Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό» γίνεται κραυγή αγωνίας για σωθεί ότι απέμεινε αν απέμεινε κάτι.



Για την Π.Κ.Ε. “Σώστε τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ” 
Ομάδα Ερυθροσταυριτών Λάρισας
Ομάδα Ερυθροσταυριτών Πειραιά
Ομάδα Ερυθροσταυριτών Θεσσαλονίκης
Ομάδα Ερυθροσταυριτών Ηρακλείου
Ομάδα Ερυθροσταυριτών Τρίπολης
Ομάδα Ερυθροσταυριτών Ιωαννίνων
Ομάδα Ερυθροσταυριτών Καβάλας
Ομάδα Ερυθροσταυριτών Αθήνας
















Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια