ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Σχολείο Αγωγής και Προαγωγής Υγείας από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α στη Λάρισα

Σχολείο Αγωγής και Προαγωγής Υγείας  από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α στη Λάρισα



Σχολείο Αγωγής Υγείας και Προαγωγής Υγείας θα λειτουργήσει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στη Λάρισα.


Οι ρευματικές παθήσεις, που υπερβαίνουν τις 200, προσβάλλουν το 10% περίπου του γενικού πληθυσμού, με σοβαρή επίπτωση στη ζωή και την ποιότητα ζωής των ασθενών, του άμεσου περιβάλλοντός τους, αλλά και της κοινωνίας.


Το Σχολείο, αποσκοπεί στην ορθή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, αρχικώς σε δύο φλέγοντα θέματα. Το πρώτο αφορά, στη σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, για τον τρόπο που ο Ιατρός προσεγγίζει το πρόβλημα, για τη συμβολή των εργαστηριακών και απεικονιστικών μεθόδων στην διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας και το δεύτερο αφορά στο φάρμακο, ως προληπτικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο, στις βασικές έννοιες του φαρμάκου και της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.


Θεωρούμε ότι το Σχολείο Αγωγής της Υγείας, στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την αγωγή και προαγωγή υγείας, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία του Ελληνικού Πληθυσμού και ευχόμαστε η κοινωνία και η πολιτεία να το γνωρίσει, να το αγκαλιάσει και να το αναδείξει.


Τα μαθήματα, θα πραγματοποιηθούν, με την ευγενική υποστήριξη της Φαρμασερβ Λίλλυ, στη Λάρισα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Palace ( Αιθουσα Κλεονίκη) και ώρες 16:00-20:00


Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής:
  • ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Λάρισας κα Άννα Καρλιάμπα-Τηλ: 6973 934707
  • Facebook ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Λάρισας



Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) 


Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος. Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα και σήμερα διαθετει ήδη παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Λάρισσα, Καρδίτσα, Αγρίνιο, ενώ συνεργάζεται και με άλλα σωματεία, όπως των κυκλάδων και δωδεκανήσου. Αριθμεί περισσότερα από 700 μέλη σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι κυρίως άτομα που νοσούν από Ρευματικά Αυτοάνοσα Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν από ρευματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά. 


Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή οργάνωση EULAR (Ευρωπαϊκή Εταιρεία Aντιρευματικού Αγώνα) και στο PARE ( Ευρωπαϊκό Σύλλογο Νοσούν των από ρευματικά νοσήματα) Είναι επίσης μέλος των LUPUS EUROPE (Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ενημέρωση για τον Σ.Ε.Λ.), του EUROPEAN PATIENTS FORUM(EPF), του EURORDIS, του ACTIVE CITIZEN NETWORK, του GLOBAL HEALTHY LIVING FOUNDATION και του ORPHANET.



Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Alpha Public Relations (APR) τηλ. 210 3645 629, κα Ρούλα Μητά r.mita@apr.com.gr ήκαι κα Καίτη Αντωνοπούλου k.antonopoulou@apr.com.gr







Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια