ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη 2η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου URBAGRI4WOMEN (ΦΩΤΟ)

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη 2η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου URBAGRI4WOMEN (ΦΩΤΟ)



Ο Δήμος Λαρισαίων αναπτύσσοντας με τρόπο συστηματικό δράσεις εξωστρέφειας, δικτύωσης και εκπαίδευσης των στελεχών του συμμετείχε στην 2η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου «URBAGRI4WOMEN – Καινοτόμες πρακτικές και κοινές αστικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ενσωμάτωσης μεταναστών γυναικών στις τοπικές κοινωνίες μέσω αστικών αγροτικών δραστηριοτήτων», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, και πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας.





Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την Αυστρία με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών με θέμα την ενσωμάτωση των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες μέσω της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης. Οι εργασίες της συνάντησης διήρκεσαν από τις 11 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2017.



Την χώρα μας εκπροσώπησαν ο Δήμος Λαρισαίων, τοΙνστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, ο ΟΑΕΔ και το ΙΕΚ “OpenMellon”. 





Ο Δήμος Λαρισαίων, σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης θέτει ως βασική προτεραιότητα την αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων και την ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και συμμετείχε μέσω της παρουσίας της κας Εύας Στάμου, κοινωνικής λειτουργού MSc. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, παρουσιάσεις, επισκέψεις σε τοπικούς οργανισμούς που υλοποιούν δράσεις υποστήριξης μεταναστών, και ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών. Παρουσιάστηκε επίσης στο Δήμο του Στρασβούργου και στους εκπροσώπους όλων των συμμετεχόντων χωρών, η οργάνωση δράσεων, δικτύωσης και συστηματικής παρέμβασης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής στο πλαίσιο του καινοτόμου και βραβευμένου από την Unesco προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει», σε συνδυασμό με την συνεισφορά του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λάρισας. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Ξενώνας δραστηριοποιείται στην πόλη από το 2013 και στηρίζει γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας, καθώς και γυναίκες θύματα πολλαπλών διακρίσεων. 






















Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια