ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές: Συνέλαβαν 32χρονο τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη που ζούσε τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα

Συναγερμός στις Αστυνομικές Αρχές: Συνέλαβαν 32χρονο τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη που ζούσε τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα


Ανησυχία προκαλεί η είδηση της σύλληψης ενός 32χρονου τζιχαντιστή στην Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη χθες Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος άνδρας έφθασε στη Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Ακολούθως φιλοξενήθηκαν σε δομές για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. 


Πριν από λίγο καιρό η σύζυγός του τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία, υποστηρίζοντας ακόμη στην καταγγελία της ότι ο 32χρονος είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS. 


Ο 32χρονος πριν από λίγες ημέρες πήγε στις υπηρεσίες ασύλου στην Αλεξανδρούπολη για να καταθέσει τα χαρτιά του για το άσυλο και καθώς υπήρχε η καταγγελία της συζύγου του, συνελήφθη. 


Ο Σύρος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι πολέμησε στο πλευρό του ISIS και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Κατά ορισμένες πληροφορίες, ο 32χρονος μετά την ομολογία του επιχείρησε να αυτοκτονήσει και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έχουν κάνει φύλλο και φτερό τους χώρους όπου ζούσε, όχι μόνο στη Β. Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα. Τα ευρήματα εξετάζονται, καθώς και ο βαθμός της εμπλοκής του 32χρονου στην εγκληματική οργάνωση που εδώ και χρόνια τρομοκρατεί την υφήλιο. 



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του. Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης», 

αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 32χρονου τζιχαντιστή.



Αναστάτωση από χθες στην Αλεξανδρούπολη

Στο μεταξύ από χθες επικρατεί αναστάτωση στην πόλη της Αλεξανδρούπολης καθώς η εικόνα ενός αλλοδαπού να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο της πόλης δεν πέρασε απαρατήρητη και πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιούνταν αν πρόκειται για κάποιον ψυχασθενή ή κάτι πιο επικίνδυνο. Όπως τονίζει μάλιστα το evros-news αμέσως άρχισε να αναπτύσσεται μία φημολογία για το τι ακριβώς συμβαίνει.






Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα ήδη είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες που ήθελαν τον συγκεκριμένο αλλοδαπό να έχει σχέσεις με την τρομοκρατία και συγκεκριμένα με τον ISIS ωστόσο η αστυνομία απέφευγε να πει το παραμικρό ή να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες.












Πηγή: iefimerida.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια