ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Συνεργασία Α/θμιας Εκπαίδευσης και Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας για την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό

Συνεργασία Α/θμιας Εκπαίδευσης και Μουσείου Εθνικής  Αντίστασης Λάρισας για την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό



Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο “Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου - Η απελευθέρωση της Λάρισας (1941-1944)” και “Αλληλεγγύη - Η Μάχη της Σοδειάς”, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, στο πλαίσιο του θεματικού 40ωρου σεμιναρίου με τίτλο: «Θεσσαλία-Τοπικός πολιτισμός».





Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο υλοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου-Καλούση, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η επαφή των μαθητών με την τοπική Ιστορία μπορεί πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά μέσα από ένα Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων. Επίσης, η Αρχειονόμος Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Λάρισας, κ. Φανή Καραγιάννη, επικεντρώθηκε στην προσέγγιση της τοπικής Ιστορίας μέσα από τα Γ.Α.Κ. της Λάρισας, ενώ η κ. Ελένη Τσάπου, Προϊσταμένη του Τοπικού Αρχείου της Αγιάς, ανέλυσε τον ρόλο του Τοπικού Αρχείου της Αγιάς στη γνωριμία των παιδιών με την ιστορία του τόπου τους. Τέλος, η κ. Ζωή Δεληζώνα, διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Λάρισας και φιλόλογος, περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο το 5ο Γυμνάσιο υιοθέτησε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, καθώς και τις δράσεις μέσα από τις οποίες οι μαθητές ανακαλύπτουν τα μυστικά του συγκεκριμένου μουσείου. 





Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς ως βιωματικό εργαστήριο από την κ. Βικτωρία Καπετάνου, αρχαιολόγο, το τρέχον Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης: “Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου - Η απελευθέρωση της Λάρισας (1941-1944)” και “Αλληλεγγύη - Η Μάχη της Σοδειάς”, το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έπειτα από σχετική προσυνεννόηση με το προσωπικό του μουσείου.





Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η κ. Άννυ Ψάρρα-Περιφάνου, δημοτική σύμβουλος, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και απερχόμενη πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, καθώς και τα νεοεκλεγέντα μέλη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, κ.Γιάννης Μπέφας, πρόεδρος, και κ.Στέφανος Παπαγεωργίου, ταμίας. Οι τρεις τους τόνισαν τη συμβολή του μουσείου σε επίπεδο τοπικό και εθνικό και υπογράμμισαν την ανάγκη στήριξής του από κάθε κατεύθυνση. 































Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος




































« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια