ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η 5η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στους Γόννους - Ημερίδα για τους αγρότες και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Η 5η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στους Γόννους - Ημερίδα για τους αγρότες και πολιτιστικές εκδηλώσεις


Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου διοργανώνεται η 5η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στο Δήμο Τεμπών. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου Γόννων στην πλατεία του χωριού.


Το Σάββατο 25 του μήνα και ώρα 07:00 το απόγευμα θα υπάρξει ημερίδα για τους αγρότες στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου ενώ την Κυριακή 26 του μήνα και ώρα 12:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση με πολιτιστικές εκδηλώσεις στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου.


Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα προβολής από τους τοπικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς, τους επαγγελματίες και παραγωγούς καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Παράλληλα θα προσφέρονται διάφορα εδέσματα από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γόννων καθώς και απο την σχολή ΕΠΑΣ -ΟΑΕΔ μαθητείας Λάρισας (τμήμα μαγειρικής τέχνης).


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής :


Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 07:00 το απόγευμα.

Α) Δρ Τσαντήλας Χρήστος Γεωπόνος - ερευνητής-Διευθυντής Ινστιτούτου βιομηχανικών και κτηνοτροφικών φυτών Λάρισας του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ. " Επίδραση των πυρκαγιών στο έδαφος"

Β) Δρ Δημήτριος Σταυρίδης Προϊσταμενος Τμήματος ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικου Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας - Περιφέρεια Θεσσαλίας. " Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασίας στην Ελιά"

Γ) Χαρουντάκης Ιωάννης Γεωπόνος - " Το κυκλωκονιο της Ελιάς"

Δ) ΜSc. Αθανάσιος Λιάκατας Γεωπόνος- Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικου Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας - Περιφέρεια Θεσσαλιας. "Ή Συνταγογράφηση στο πλαισιο της Εμποριας Γεωγραφικών Φαρμακων"

Ε) MSc. Βασιλική Παπατζέλου Γεωπόνος- Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ΔΑΟΚ Λάρισας - Περιφέρεια Θεσσαλιάς "Ομάδες Παραγωγών και Ελαιοκομικό μητρώο"


Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 12:00.

Α)Έναρξη εκδήλωσης.

Β)Χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτου .

Γ)χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού .

Δ)Χαιρετισμοί επισήμων .

Ε)Ομιλία Ή καλλιέργεια της ελιάς στο Δήμο μας απο τον Προϊστάμενο του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπων κ.Σπυρίδων Μπετχαβέ. 

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων.


Συνδιοργάνωση : Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε Λάρισας - ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών .










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια