ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

80+1 χρόνια από την δολοφονία του Λόρκα

80+1 χρόνια από την δολοφονία του Λόρκα



Ρίχτε το δαχτυλίδι τούτο,
στο νερό.
Ο γήσκιος ακουμπάει στον ώμο μου,
είμαι πάνω από εκατό χρονών.
Σιωπή.
Μη με ρωτάτε τίποτα.
Ρίχτε το δαχτυλίδι τούτο,
στο νερό.


Είναι οι πρώτοι στίχοι του Λόρκα που γνώρισε η ελληνική γλώσσα μεταφρασμένοι από το Νίκο Καζαντζάκη το 1933, όταν ακόμα ζούσε ο ποιητής. Τιμή κι’ αγάπη πρόσφερε η ελληνική γλώσσα και η ελληνική λογοτεχνία με τον Ελύτη, τον Γκάτσο, τον Αναγνωστάκη γιατί τιμή κι’ αγάπη είναι να τυχαίνει σε ένα ποιητή να βρίσκει άξιους μεταφραστές.


Με τιμή κι’ αγάπη η Λάρισα τιμά τα 80+1 χρόνια από τη δολοφονία του Λόρκα. Το αφιέρωμα που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας τη Δευτέρα στις 27 Νοεμβρίου, ώρα 8 μμ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα φωτίσει τον ευαίσθητο ποιητή, συγγραφέα, μουσικό και ζωγράφο.


Συμμετέχουν η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου, οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου, Γιώργος Παπαδόπουλος , Βάνα Καταραχιά. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μαριάννα Ζάχου και παίζουν οι μουσικοί Ιωάννα Σιωπούδη πιάνο , Βαγγέλης Τσιαπλές μπουζούκι και Σπύρος Καβαλιεράτος κιθάρα. Συντονίζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου. Επιμέλεια φωτογραφικού υλικού Γιώργος Μποντικούλης. Επιλογή κειμένων, σκηνοθεσία Βαγγέλης Κολώνας. Υποστήριξη οι τεχνικοί του Δημοτικού Ωδείου και του Θεσσαλικού Θεάτρου.



Είσοδος Ελεύθερη.






Γράφει για την larisacitynews.gr
Νίκος Παπαδόπουλος








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια