ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Να τεθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης τα παράλια Αγιάς και Τεμπών αιτήθηκε ο Περιφερειάρχης

Να τεθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης τα παράλια Αγιάς και Τεμπών αιτήθηκε ο Περιφερειάρχης


Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς η κακοκαιρία σάρωσε στο πέρασμά της τα παράλια του νομού, ενώ υπάρχει αίτημα του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού ώστε να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες οι παραλιακές περιοχές των δήμων Αγιάς και Τεμπών, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ζημιών που παρουσιάστηκαν.


Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Βελίκα, το Στόμιο και το Ομόλιο, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν ακόμη στο Κόκκινο Νερό, το Καστρί Λουτρό και τα Μεσάγγαλα.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες επικίνδυνη κατάσταση επικρατούσε μέχρι αργά το βράδυ στο ρέμα των ηλεκτρολόγων στη Βελίκα, όπου τα προστατευτικά είχαν σπάσει σε μήκος 20 περίπου μέτρων και το νερό «τρώει» πλέον το ανάχωμα, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Σκήτη και στο δρόμο Αγιάς-Μελιβοίας όπου έπεσαν δέντρα, αλλά υπάρχουν και φερτά υλικά από το βουνό.


Απροσπέλαστος ο δρόμος στα δύο ρέματα της Βελίκας, που πλέον προσεγγίζεται μόνο μέσω Τεμπών,, ενώ κλειστή παραμένει και η ράμπα Αγιοκάμπου-Σωτηρίτσας, ενδεικτικό δε της κατάστασης πως τα ορμητικά νερά λίγο έλειψε να παρασύρουν και οικίσκο του βιολογικού καθαρισμού που χτίστηκε στην άκρη ρέματος!


Πλημμύρες καταγράφονται και στο Στόμιο, ενώ υπηρεσίες του δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούσαν για τον καθαρισμό του δρόμου Ομολίου-Στομίου από φερτά υλικά, χώματα και πέτρες, με υπερχειλίσεις ρεμάτων να καταγράφονται και στο Κόκκινο Νερό.


Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή του Στομίου μια γυναίκα εγκλωβίστηκε σε ποιμνιοστάσιο, για να απεγκλωβιστεί μετά από επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Από νωρίς χθες το πρωί στην περιοχή βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου της περιφέρειας για μία πρώτη αυτοψία της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στην παραλιακή ζώνη του νομού.



Πηγή: www.paidis.com





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια