ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Αλαλούμ στο Βόλο με τις κλήσεις Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας - Έντονες διαμαρτυρίες πολιτών

Αλαλούμ στο Βόλο με τις κλήσεις Τροχαίας και Δημοτικής Αστυνομίας - Έντονες διαμαρτυρίες πολιτών


Πρόστιμα από Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία για τα έτη 2008-2012


Δημότης δήλωσε ότι είχε πουλήσει το αυτοκίνητό του από το 2005 και του ήρθε να πληρώσει μια κλήση που βεβαιώθηκε το 2010!



Συνεχίζεται το αλαλούμ και η ταλαιπωρία του κόσμου σχετικά με τις βεβαιώσεις οφειλών από κλήσεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα έτη 2008-2012, με διαμαρτυρίες στο Δημαρχείο του Βόλου, τόσο από ανθρώπους που βρίσκουν λάθη, διότι έχουν πουλήσει το όχημά τους και τα πρόστιμα βεβαιώνονται σ’ αυτούς, όσο και από άλλους που δεν παραδέχονται ότι έκαναν τις παραβάσεις και ξεσπούν στους υπαλλήλους, αλλά και στη Δημοτική Αρχή που …. θυμήθηκε όπως λένε ορισμένοι, μετά από τόσα χρόνια, να στείλει «μπιλιετάκια».


Πολίτες που χθες το πρωί βρέθηκαν στο Ταμείο του Δημαρχείου Βόλου έκαναν δηλώσεις για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και την προσωπική τους εμπειρία.



Πούλησε το αυτοκίνητο το 2005 και … του ήρθε κλήση παράβασης το 2010

Δημότης δήλωσε ότι είχε πουλήσει το αυτοκίνητό του από το 2005 και του ήρθε να πληρώσει μια κλήση που βεβαιώθηκε το 2010. Όπως είπε πήγε στο Μηχανολογικό προσκόμισε στο Δήμο τη μεταβίβαση και διαγράφηκε η οφειλή των 80 Ευρώ.


Συμπολίτισσα έκανε ρύθμιση των οφειλών σε δόσεις των 20 Ευρώ, ενώ διαπίστωσε ότι της είχαν χρεώσει ποσό 400 Ευρώ για ένα άλλο αυτοκίνητο που δεν είναι στο όνομά της! Η ίδια προσκόμισε στο Δήμο βεβαίωση από τον λογιστή και το λάθος αναγνωρίστηκε με επιφύλαξη.


Βολιώτης τόνισε ότι ενώ έγινε η μεταβίβαση αυτοκινήτου που είχε το 2006, οι κλήσεις που βεβαιώθηκαν το 2008 αφορούν τον νέο ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να βεβαιωθεί στον ίδιο πλέον οφειλή 140 Ευρώ. Ο συμπολίτης πήγε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών πήρε τη βεβαίωση πότε έγινε η μεταβίβαση και την προσκόμισε στο Δήμο για να διαγραφεί η οφειλή.


Το θέμα είναι ότι από λάθη ταλαιπωρείται άσκοπα πολύς κόσμος, ενώ μεγάλη ουρά ανθρώπων για παρόμοιες περιπτώσεις έχει δημιουργηθεί, τις τελευταίες μέρες και στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών.



Ενήργησε βάσει νομοθεσίας

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή, ως όφειλε, βάσει της νομοθεσίας, αναγκάστηκε να βεβαιώσει τις οφειλές, διότι αν δεν γινόταν αυτό, θα υπήρχε πρόβλημα στην υπηρεσία για παράβαση καθήκοντος, τόσο για τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και για τους αιρετούς.


Όπως είπε η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της προσπάθησε να βάλει μια σειρά σε ότι λειτουργούσε λάθος, όπως το πρόβλημα των κλήσεων που δεν είχαν βεβαιωθεί ποτέ.



Ανδρέας Ζέρβας: «Θύματα εξαπάτησης»

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ζέρβα έχουν διαπιστωθεί πολλά λάθη και προβλήματα «πολλοί έχουν έρθει στο γραφείου μου και μου έλεγαν ότι οι κλήσεις σβήστηκαν από παλιότερους αντιδημάρχους». Όπως είπε αυτές οι κλήσεις υπάρχουν στο σύστημα, δεν έχει διαγραφεί τίποτα και οι συγκεκριμένοι δημότες έπεσαν θύματα εξαπάτησης και θα πρέπει να αναζητήσουν τις ευθύνες στους εκάστοτε ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής.


Για όσους έχουν πουλήσει το αυτοκίνητό τους, ο αντιδήμαρχος είπε ότι το πρόβλημα λύνεται με βεβαίωση από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, ενώ για όσους υποστηρίζουν ότι πλήρωσαν τις κλήσεις και δεν κράτησαν την απόδειξη, πιστοποιείται από το σύστημα του Δήμου.



Ακόμη και δεσμεύσεις λογαριασμών

Όσον αφορά όσους δεν παραδέχονται ότι έχουν κλήσεις, οι οφειλές τους υπάρχουν στο σύστημα και αν δεν τις πληρώσουν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ακόμη και με δέσμευση λογαριασμών, διότι ο Δήμος εφαρμόζει τη νομοθεσία του υπουργείου και υποχρεούται να λάβει αναγκαστικά μέτρα. Ο κ. Ζέρβας επανέλαβε ότι είχε σε ισχύ μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, η ρύθμιση των 100 δόσεων, στην οποία μπορούν να ενταχθούν.



Δεν εξαιρείται κανείς

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών είπε ότι ακόμη και ο σε αργία δήμαρχος Αχ. Μπέος πλήρωσε 1.150 Ευρώ από κλήσεις του παρελθόντος, ενώ και ο ίδιος ο Α. Ζέρβας πλήρωσε ποσό 160 Ευρώ από παλιές κλήσεις και είχε καταγραφεί στο σύστημα.



Επιβαρύνονται οι κληρονόμοι!

Τέλος, ανέφερε ότι από τις παλιές οφειλές δεν εξαιρούνται ούτε άνθρωποι που έχουν αποβιώσει και επειδή πρόκειται για πρόστιμο, αν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς, τότε το επιβαρύνονται οι κληρονόμοι.






Πηγή: www.magnesianews.gr





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια